„Descoperirea” tranzistorilor şi a microcipurilor s-a datorat, de fapt, tehnologiei recuperate de la navele extraterestre prăbuşite pe Terra?


În seria de filme SF „Terminator”, savantul Miles Dyson primește un microcip de la cyborgul Inteligenţei Artificiale, trimis din viitor și îl folosește pentru a urmări noi dezvoltări „radicale” în domeniul microprocesoarelor. Această cercetare devine în cele din urmă Skynet, sistemul global de supercomputer al Inteligenţei Artificiale, care atinge conștientizarea de sine și decide să elimine umanitatea prin inițierea războiului nuclear.

Această poveste nu este departe de realitate. Tehnologia tranzistorilor a fost studiată și dezvoltată pentru prima dată în anii 1940, prin cercetarea echipamentelor electronice navei extraterestre care se presupune că s-a prăbuşit în SUA în iunie 1947, în accidentul de la Roswell. Această tehnologie a fost rapid predată unor puternice corporații americane care au anunțat în curând „descoperirea” tranzistorului.

În decembrie 1997, Jack Shulman, în calitate de președinte al companiei americane de calculatoare din Cranford, New Jersey, pretindea că deține în posesie dovada că tehnologia recuperată de la locul accidentului de la Roswell a fost o „inginerie inversă”, care apoi a fost brevetată ca fiind o descoperire tehnologică americană. Shulman s-a concentrat în special pe brevetarea tranzistorului de către compania Bell Labs. Și a pus întrebarea: dacă cei de la Bell Labs n-au inventat ei tehnologia? Dacă ei au făcut doar o inginerie inversă?

(Ingineria inversă este procesul de descoperire a principiilor de funcționare a unui dispozitiv, prin analiza structurii, funcției și operațiilor acestuia. De obicei, ingineria inversă implică dezasamblarea sau descompunerea dispozitivului respectiv și analizarea în detaliu a funcționării sale, cu scopul de a realiza un nou dispozitiv sau sistem similar, care nu copiază nimic din cel original. Industria japoneză, folosea acest proces pentru creșterea producției în condițiile unei concurențe mari a produselor și evitând astfel efortul întâmpinat la designul original).

Potrivit acestor documente, tranzistorul dezvoltat la Bell Labs, creditat inginerilor Bardeen, Brattain și Shockley, a fost, de fapt, furnizat companiei. Mai mult, atunci când unii cercetători au investigat istoria tranzistorului înainte de minunea tehnologică revoluționară a lui Bell, s-a observat că nu exista un punct de dezvoltare evident între tot ce a apărut înainte de apariţia versiunii Bell Labs.

Până în decembrie 1947 – și aparent din senin – Laboratoarele Bell au reușit să fabrice primul tranzistor de pe Pământ, care, pentru a fi sinceri, pare să încalce legile fizicii. (Toți tranzistorii sunt dispozitive cuantice). Tehnologia tranzistorilor a fost de atunci rafinată de-a lungul anilor 1950 și nu numai. În 1959, a fost creat tranzistorul MOSFET (modul cu tranzistor de putere – Metal–Oxide–Semiconductor Field-Effect Transistor). Aceasta a permis microcipurilor să intre în producția de masă. Există mai multe dispozitive MOSFET pe planeta Pământ decât orice alt dispozitiv care a fost fabricat vreodată în istoria lumii cunoscute.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock