Martorii lui Iehova şi mormonii, două secte „creştine” care au crezuri comune cu mişcarea satanistă


Spuneam într-un articol din august 2010 (https://www.lovendal.ro/wp52/este-iisus-hristos-arhanghelul-mihail-din-biblie-nu-un-alt-neadevar-al-martorilor-lui-iehova/) că secta Martorii lui Iehova consideră total greşit că Iisus Hristos ar fi de fapt arhanghelul Mihail. Acest lucru ar însemna că Iisus nu ar mai fi Dumnezeu, a doua „Persoană” din Trinitate, ci doar un înger, aflat sub Dumnezeu. Am adus în acel articol destule argumente precum că a-L considera pe Iisus drept arhanghelul Mihail e un neadevăr, o enormitate, o aberaţie ce nu are nicio baza biblică. Iisus spune despre El însuşi că „Eu şi Tatăl suntem una”, o afirmaţie ce n-ar fi putut niciodată fi făcută de un înger.

Pe de altă parte, în minunata carte „Pioni în joc” al lui William Guy Carr am găsit următoarea afirmaţie:

„Sfintele Scripturi îl menţionează pe Lucifer doar de câteva ori – Isaia 14; Luca 10:18; Apocalipsa 9:1-11. Doctrina satanistă afirmă totuşi că Lucifer este, fără îndoială, cel care a condus revolta din Rai; că Satana este primul fiu al lui Dumnezeu (Adonai) şi fratele Arhanghelului Mihail, cel care a înfrânt conspiraţia luciferică din Rai. Învăţăturile luciferice mai susţin, de asemenea, că Arhanghelul Mihail a venit pe pământ în persoana lui Iisus Cristos în încercarea de a repeta ceea ce a făcut în Rai… şi a eşuat.”

Dacă, într-adevăr, doctrina satanistă susţine că Arhanghelul Mihail este Iisus Hristos, iar Martorii lui Iehova susţin aceeaşi teorie, de aici ce-a trebui să deduc? Că Martorii lui Iehova este o sectă satanistă?

Interesant e că o altă sectă „creştină”, adică mormonii, susţine că Iisus Hristos ar fi frate cu Satana (vezi mai multe aici: https://www.lovendal.ro/wp52/mormonii-secta-care-crede-ca-dumnezeu-a-fost-om-iar-iisus-frate-cu-satana/), adică aceeaşi viziune ca şi sataniştii. Cum Martorii lui Iehova şi mormonii sunt două secte apărute în secolul al XIX-lea, în perioada de înflorire a satanismului, n-ar fi nimic imposibil să existe vreo legătură secretă între aceste două secte şi satanism.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO