Sunt unii criminali îndemnaţi să omoare la comanda unor „forţe exterioare” din alte dimensiuni?

  •  
  •  
  •  
  •  

În lume există, din păcate, o mulţime de crime care se întâmplă în fiecare zi. Ele pot fi înfăptuite din mai multe motive (jaf, vio*l, gelozie etc.), însă, cu adevărat, nimic în lumea asta nu justifică omorârea unui om (eu sunt adeptul interzicerii condamnării la moarte chiar şi a infractorilor periculoşi).

Dar, pot fi înfăptuite crimele la îndemnul / comanda unor forţe exterioare? De exemplu, în anul 1955, un bărbat pe nume Georges L., care se afla cazat de peste 3 săptămâni într-un hotel din Franţa, ţinu într-o seară un discurs delirant în faţa patronului: „Aud voci care mă sfătuiesc să ucid! Chiar în aperitivele pe care le beau citesc aceste cuvinte: ucide, ucide, ucide! De ce aş fi obligat să o fac?”

Mai târziu, Georges s-a năpustit asupra unei fete (care era nora patronului) şi a lovit-o în faţă. Soţul ei a sărit asupra lui Georges, dar turbatul a apucat o sticlă şi l-a lovit de mai multe ori în cap pe tânăr. Până la urmă, Georges a fost imobilizat şi a fost predat poliţiei.

Din punct de vedere medical, aici este vorba de un caz de nebunie criminală, asimilabilă cu „demonomania externă”, sindrom de influenţă, unde subiectul crede că este sub stăpânirea unei forţe străine care îi orientează sentimentele şi îi comandă actele.

În 1956, în Norvegia avu loc o crimă oribilă: un bărbat de 27 de ani, rătăcit în pustietăţile îngheţate ale Norvegiei, fu urmărit, lovit şi omorât de 4 localnici, fără nicio motivaţie. Cei patru inculpaţi, cu vârste între 24 şi 50 de ani, au fost supuşi unui examen psihiatric şi experţii au fost categorici: perfect sănătoşi mental, ei l-au masacrat pe bărbatul de 27 ani fără niciun mobil. Cum putem explica această sălbăticie subită, la patru indivizi şi nu la unul singur? Ce „forţe exterioare” i-au făcut să măcelărească un biet om? O fi vorba de „demoni”, fiinţe din alte dimensiuni, care, prin sugestii psihice directe sau amplificate prin procedee care nouă ne scapă, ar putea să dicteze „cobailor” umani astfel de acte monstruoase pe care aceştia nu le-ar fi gândit niciodată în capul lor…

Foto: pixabay.com (Creative Commons – free)

  •  
  •  
  •  
  •  
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner