Un bărbat a dispărut din lumea aceasta pentru 3 zile şi a ajuns într-o lume paralelă extrem de asemănătoare cu a noastră? Un caz halucinant…

  •  
  •  
  •  
  •  

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Unul dintre cele mai misterioase cazuri de dispariţie din lume este cel al lui Peter Williamson. El, soţia sa şi cei 3 copii ai lor invitaseră la ei acasă nişte prieteni pentru un grătar. Ziua a fost foarte călduroasă, dar, mai spre seară, s-au adunat norii de furtună şi a început să plouă torenţial.

Peter, în mijlocul furtunii, s-a dus pe pajişte pentru a-l căuta pe câinele casei, când un fulger extrem de puternic lovi în apropiere. Peter a fost luminat de fulger şi, sub ochii tuturor, a dispărut total! Unde!? L-au căutat toată seara, dar omul parcă dispăruse în pământ! Nici măcar cu ajutorul poliţiei nu s-a reuşit să se afle mai multe lucruri.

Foarte ciudat e faptul că în dimineaţa celei de-a treia zile de la dispariţie, grădinarul familiei Williamson l-a găsit pe stăpânul său zăcând, aproape inconştient, într-un tufiş de la capătul grădinii. Ce era mai ciudat era faptul că Peter purta o îmbrăcăminte diferită de aceea în care a dispărut.

Peter a fost dus la spital; acolo, medicii au stabilit că bărbatul avea o stare de şoc şi suferea de amnezie; nu-şi amintea absolut nimic din ceea ce i s-a întâmplat.

După aceea, Peter a început să aibă vise bizare, ce păreau din ce în ce mai reale. Astfel, el a visat că se afla în apropierea casei, era foarte slăbit şi abia putea merge. Cineva care era medic l-a observat şi l-a dus la spital pe Peter. În vis i se spunea „dr. Nugent”. Acolo, nu-şi amintea nici propriul nume şi nu ştia cum a ajuns în situaţia aceasta. La spital, lui Peter i s-au schimbat hainele, întrucât ale lui erau foarte deteriorate. După 2-3 zile, a părăsit spitalul şi s-a întors pe drumul de unde a plecat. Dar, toate acestea erau doar un vis sau ceea ce-şi amintea Peter în cele 3 zile cât a lipsit?

Visele erau atât de clare încât Peter a început să-şi pună întrebarea dacă nu cumva ele sunt o recapitulare a unor întâmplări reale. A început să-l caute pe „dr. Nugent” la spitalele şi clinicile din apropiere. Avusese noroc: chiar exista un „dr. Nugent”, la fel ca în visele sale! S-a dus să se întâlnească cu doctorul, l-a recunoscut din prima (arăta exact cum l-a visat), însă medicul nu l-a recunoscut deloc. Doctorul i-a spus că Peter şi-a creat, probabil, un scenariu de vis, în care s-a inclus pe el însuşi şi pe ei doi, confundând visul cu realitatea.

Cazul este foarte încurcat, mai ales că Peter a dispărut pur şi simplu în faţa tuturor, apărând doar peste 3 zile, îmbrăcat în alte haine. Unde a petrecut 3 zile, cât a fost dispărut? Era cu siguranţă imposibil să fi zăcut atâta timp inconştient, în propria sa grădină, care a fost cercetată, de soţie, de prieteni şi de poliţie. Peter şi-a pierdut memoria, dar din ce cauză? A fost în stare fulgerul care a căzut în vecinătatea lui să-i provoace un şoc atât de puternic?

Explicaţia paranormală? Peter a părăsit, temporar, lumea noastră, într-o clipită, şi a pătruns într-o altă dimensiune, care era dublura exactă a celei dintâi. În această lume, oricât de incredibil în aparenţă, viaţa decurge la fel ca şi aici, toate fiind dubluri – acolo există un alt eu şi tu, un alt doctor Nugent, etc. Deşi dublarea are un caracter general, uneori ea nu poate fi perfect sincronizată. Şi, cu toate că Peter s-a manifestat în această lume, duplicatul său nu a dispărut, probabil, imediat dintr-una în cealaltă. S-ar putea ca o scurtă perioadă să fi existat, în cealaltă dimensiune, doi Peter Williamson, ceea ce ar explica pierderea memoriei…


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu