Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

EXCLUSIV! În 1974, oamenii au trimis un mesaj către un grup de stele; în 2001, am primit răspunsul codificat de la nişte cyborgi?


2001 a fost anul în care lumea noastră s-a schimbat în mod irevocabil atunci când turnurile gemene din New York s-au prăbușit în acea zi fatidică de 11 septembrie. Dar, a fost, de asemenea, şi anul în care, în apropierea de Observatorul Chilbolton din Hampshire (Marea Britanie), au apărut două desene uimitoare în lanurile cu cereale. Ceea ce este și mai interesant este faptul că acestea au fost reperate pentru prima dată în dimineața zilei de 21 august 2001, exact trei săptămâni înainte de atacul terorist de la New York. Este aceasta o simplă coincidență sau e ceva mai mult de atât?

Cele două desene de la Chilbolton prezintă o secțiune de cod binar, care amintește de un cip de computer și o față umanoidă, puţin difuză, ce apare într-un cadru dreptunghiular de 44 metri x 57 metri. Tulpinile de grâu care compun fața au fost îndoite în așa fel încât imaginea să pară a fi pixelată. Chipul de la Chilbolton este, mai presus de toate, lipsit de emoţii. El ar sugera faptul că noi, oamenii, am devenit o reflecţie a civilizației noastre, într-o lume chinuită de războaie neîncetate, de conflicte și de acte de violență extremă. Sau e vorba de chipul unei rase extraterestră reale situată într-o zonă galactică?

În ceea ce privește cipul de computer, acesta conține un mesaj. Acesta a fost decodificat de Paul Vigay, un expert în calculatoare, care-l leagă de semnalul codat inițial trimis de SETI pe 16 noiembrie 1974, de la Observatorul Arecibo din Puerto Rico. SETI a trimis mesajul codat la o aglomeraţie de stele, cunoscută sub numele de M13, aflată în constelația Hercules. Scopul mesajului a fost acela de a furniza informații tehnice despre viața din sistemul nostru solar, pentru ca extratereştrii inteligenţi să fie capabili să decodifice acest mesaj. Semnalul radio de la Arecibo a fost livrat în cod binar, cu un total de 1679 impulsuri.

Dacă Paul Vigay are dreptate, atunci se pare că semnalul de la extratereştri s-a întors sub forma unui desen pe lanurile de cereale, pentru a ne oferi informații despre speciile extraterestre din cadrul M13, inclusiv populația de aici – 21 de miliarde de locuitori – și prevalența ridicată a siliciului în tabelul periodic, ceea ce sugerează că acești extratereştri care ne-au trimis mesajul codificat pot fi cyborgi sau roboți.


Lasă un comentariu