Apocalipsa lui Higgs: Oricând, chiar şi acum, un „balon cosmic al morţii” ar putea distruge întreg Universul


Celebrul fizician Stephen Hawking a făcut o serie de predicții de apocalipse și dezastre de-a lungul anilor. Recent, el a avertizat că inteligența artificială poate deveni atât de avansată încât ar putea face omenirea nesemnificativă și extrem de vulnerabilă pe planeta Pământ (vedeţi articolul: Stephen Hawking: “Fără un guvern unic mondial, tehnologia ne va distruge”. O nouă dovadă că fizicianul e omul Ocultei Mondiale…).

Însă cea mai gravă predicţie a fizicianului britanic este următoarea. Hawking a avertizat că un „balon cosmic al morţii“ ar putea apărea în orice moment și că el ar avea puterea de a distruge întreg Universul cunoscut. Hawking și alți experți în domeniu consideră că o schimbare fundamentală în starea de energie a Universului ar putea determina un proces cunoscut sub numele de „decădere catastrofică a vidului“. Acest lucru ar putea avea ca rezultat apariţia unui balon de vid care se extinde extrem de rapid şi care ar distruge Universul, epuizând totul cu care ar intra în contact.

„Particula Higgs are o caracteristică îngrijorătoare care ar putea deveni metastabilă la energii înalte (100 de miliarde de gigaelectronvolţi GeV). Acest lucru ar putea însemna că Universul ar putea suferi o decădere catastrofică a vidului, cu un balon de vid care se expansionează la viteza luminii. Asta se poate întâmpla în orice moment și nici nu l-am putea vedea venind”.

Dar de unde provine această idee? Totul a început în anul 1964, când Peter Higgs a descoperit particula care îi poartă numele – particula Higgs. Bosonul Higgs acompaniază un câmp energetic invizibil – câmpul Higgs. Aceasta descoperire a fost un progres în fizică, pentru că a explicat trei dintre cele patru forțe fundamentale din Univers: forța electromagnetică, forţa nucleară puternică și cea slabă. Echipa a folosit datele colectate de Acceleratorul de Particule de la Geneva pentru a măsura valoarea masei bosonului Higgs. Ei au descoperit că ea este de aproximativ 100 gigaelectronvolţi (GeV), despre care se crede a fi masa necesară pentru a păstra Universul cunoscut la o stare metastabilă.

Cu toate acestea, se pare că energia câmpului Higgs se poate schimba treptat, pe măsură ce trece timpul. În momentul de față, energia se află la potențialul ei minim, dar este posibil că-şi schimbe această stare. Dacă s-ar întâmpla să devină şi mai mică, atunci s-ar transforma într-un vid, care s-ar putea extinde prin Univers la viteza luminii. Acest lucru ar declanșa un eveniment catastrofal, care este uneori menționat ca şi „Apocalipsa lui Higgs”.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO