Stephen Hawking: „Fără un guvern unic mondial, tehnologia ne va distruge”. O nouă dovadă că fizicianul e omul Ocultei Mondiale…

1.379 vizualizari

Am mai spus-o şi altă dată: marele fizician Stephen Hawking este omul Ocultei Mondiale. Iar articolul de mai jos o dovedeşte cu prisosinţă. Citez câteva fragmente dintr-un articol publicat în USA Today.com acum o săptămână:

* Stephen Hawking, considerat la ora actuală a fi cel mai bine renumit fizician din întreaga lume, nu și-a făcut niciun secret din temerile sale că tehnologia din spatele inteligenței artificiale se dezvoltă mai repede decât pot ţine pasul ființele umane, lucrul acesta putând duce în cele din urmă la distrugerea rasei umane.

* Acum, el propune o soluție la această problemă potențială terifiantă, deși el crede că soluția ar putea fi o amenințare și mai mare pentru lume.

* Dând un interviu cotidianului „The Times”, profesorul Hawking a explicat temerile sale cu privire la amenințarea reprezentată de inteligența artificială. „De când a început civilizația umană, agresiunea a fost utilă, deoarece are avantaje clare privind supravieţuirea”, a spus el. „Acest lucru se află în genele noastre, prin evoluția darwinistă. Cu toate acestea, acum, tehnologia a avansat într-un astfel de ritm încât această agresiune ne poate distruge printr-un război nuclear sau biologic. Avem nevoie de a controla acest instinct moștenit, prin rațiunea noastră”.

* Profesorul Hawking spune că problema principală cu inteligența artificială este aceea că ea nu ar căuta să distrugă omenirea, ci că ar putea fi indiferentă față de soarta ființelor umane . „O inteligenţă artificială va fi extrem de bună în realizarea obiectivelor sale, iar dacă aceste obiective nu sunt compatibile cu ale noastre, atunci vom avem probleme”, a explicat el.

* „Noi, probabil, nu urâm furnicile şi nu călcăm furnicile din răutate, dar dacă am vrea să construim o hidrocentrală, iar în calea noastră se află un furnicar care trebuie să fie inundat, atunci e nasol pentru furnici. Omenirea nu trebuie să ajungă în poziția acelor furnici”.

* Hawking a spus că acest tip de problemă ar putea fi stăpânită dacă ființele umane s-ar afla sub controlul unei agenții centralizate, care ar putea fi în mod constant cu un pas înaintea noilor tehnologii și, prin urmare, ar putea rezolva potențialele probleme înainte ca acestea să apară. Aşadar, Hawking susţine necesitatea formării unui guvern unic mondial.

* Cu toate acestea, Hawking a spus că acest lucru nu este soluția perfectă, pentru că orice astfel de organizație ar putea fi în poziția de a exercita un control tiranic asupra populației întregii lumi.