Amazon dezvăluie pe Internet, „din greşeală”, datele personale ale clienţilor săi: o fi vreun experiment secret?


Miercuri, pe 21 noiembrie 2018, Amazon a trimis clienţilor săi un email destul de ciudat cu următorul conţinut: „Bună. Te contactăm pentru a-ţi aduce la cunoştinţă faptul că a fost făcut public în mod impropriu email-ul tău, ca urmare a unei erori tehnice. Această problemă a fost rezolvată. Nu e vina ta pentru acest lucru şi nu-i nevoie să-ţi schimbi parola sau să faci altceva. Cu stimă, Serviciul de Clienţi http://Amazon”.

Deși textul mailului este unul destul de oficial, este relevant de observat lipsa unei scuze oficiale și a unui număr important de detalii tehnice. Știm doar că s-a rezolvat problema, dar nu este clar câți oameni au fost afectați. În plus, nu este evident dacă un grup de hackeri au exploatat vulnerabilitatea respectivă înainte să fie acoperită. Acest anunț vine la aproximativ o lună după ce Amazon a concediat un angajat pentru că partaja adresele de email ale clienților cu terți, contra cost.

În plus, din emailul prezentat mai sus se observă un lucru ciudat: adresa de Internet a lui Amazon e scrisă cu vechiul protocol „http://” (site nesecurizat), în loc să fie folosit protocolul securizat„https://”. O simplă greşeală în redactare?

Desigur, pe Internet au şi început să apară teoria conspiraţiei, conform căreia dezvăluirea datelor personale ale utilizatorilor nu a fost una „accidentală”, ci un nou experiment al unor servicii secrete (sau forţe din umbră) care conduc marile corporaţii (cum este şi Amazon) pentru a se perfecţiona sistemul se supraveghere în masă. Dar, ce-a fost cu adevărat noi nu vom şti niciodată…

Surse: arstechnica.com (traducerea si adaptarea proprie)
Foto: arstechnica.com, wikimedia.org/wikimedia.org (Commons Creative – free, prelucrare proprie)

 

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO