Filmul „Geostorm” devine realitate: China poate modifica vremea cu ajutorul sateliţilor


Se pare că China este pe punctul de a lansa o tehnologie inovatoare, dar ciudată pentru controlul climei pe Pământ. Proiectul său este acela de a muta norii la sute sau mii de kilometri distanţă, pentru a transporta apa de ploaie în zone în care nu plouă.

Un total de șase sateliți vor putea fi responsabili pentru acest lucru (reţea de sateliţi Tianhe), detectând norii plin de apă care, printr-un „coridor atmosferic” vor fi deplasaţi în regiunile mai uscate. China dorește să schimbe zona aridă din nordul ţării și să aducă acolo ploile care sunt abundente în sudul Chinei. Dezvoltarea acestei tehnologii a fost elaborată de Academia de Tehnologii Aerospaţiale din Shanghai. Acest proiect ambitios ar fi gata de lansare în 2020.

În acest moment, oamenii de știință și cercetătorii lucrează pentru a pune în aplicare tehnicile de modificare a vremii, pentru a duce norii de ploaie spre nord. Însă, cercetătorii nu au vrut să dezvăluie modul în care pot fi create coridoarele de aer pentru a împinge norii.

Nu e prima dată când China încearcă să manipuleze vremea. În 2008, chinezii au creat nori cu iodură de argint, pentru a se asigura că ploaia va fi departe de Olimpiada de vară care s-a desfăşurat la Beijing.

Însă, unii sunt îngrijoraţi că această manipulare meteo prin sateliţi ar putea fi folosită ca o armă climaterică împotriva altor națiuni, exact ca în filmul din 2017 „Geostorm”. Subiectul acestei producţii hollywoodiene este următorul: după o serie de dezastre naturale care puneau în pericol omenirea, conducătorii lumii au colaborat pentru construirea unei reţele de sateliţi care să stabilizeze climatul. Însă sistemul a început să dea erori, iar specialiştii mai au foarte puţin timp la dispoziţie pentru a detecta problema şi a salva planeta. Un inginer este trimis în spaţiu să repare defecţiunea, dar s-a constatat că există o conspiraţie la nivel înalt, chiar din interiorul Casei Albe.

Surse: segnidalcielo.it (traducerea şi adaptarea proprie), cinemagia.ro
Foto: segnidalcielo.it
ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock