Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Miliardarul Bill Gates mai are o idee „genială”: vrea ca să renunţăm la carnea de vită şi să consumăm doar „carne sintetică”!


Miliardarul Bill Gates mai are încă o idee „genială” pentru a combate schimbările climatice. Co-fondatorul Microsoft a sugerat recent că „toate țările bogate ar trebui să treacă la 100% carne de vită sintetică”, spune el într-un interviu acordat lui MIT Technology Review.

De ce Gates, un investitor direct și indirect în mărci precum Beyond Meats și Impossible Foods, care promovează carnea sintetică, în special carnea de vită sintetică, doreşte aşa ceva ca soluție la schimbările climatice? Pentru că se consideră că vitele consumă mai multe resurse naturale decât puii şi porcii, pentru a creşte. În plus, există studii halucinante (aş putea să le numesc) încă din 2008, care spun că vacile produc mai multe gaze cu efect de seră decât maşinile. Acel studiu afirmă că între 55-70% din metanul eliberat în atmosferă este produs de activitatea omului, îndeosebi de creşterea vacilor, oilor şi caprelor, animale erbivore rumegătoare al căror stomac multicameral produce o mare cantitate de metan pe măsură ce acestea digeră iarbă.

Beyond Meat combină mazărea, fasolea, orezul brun și grăsimile naturale, cum ar fi uleiul de nucă de cocos, pentru a face „carne” care seamănă textural cu carnea de vită, iar Impossible Foods folosește soia și cartofii pentru a face acelaşi lucru.

Acum, stau şi mă gândesc dacă li s-a pus gând rău vacilor pentru că sunt responsabile pentru gazele cu efect de seră, ce-o să se întâmple cu ele? O să fie exterminate încetul cu încetul? Dar, precum se ştie, vacile ne oferă nu doar carne, ci, în primul rând, lapte şi produse lactate, atât de necesare alimentaţiei umane. Dacă nu vor mai exista vaci sau vor fi mai puţine, cine ne va mai oferi aceste produse lactate? Sau şi acestea vor fi făcute „artificiale”? Unde vom ajunge cu nebunia aceasta?

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): technologyreview.com


Lasă un comentariu