Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Teoria „Internetului mort” ne spune că actualul Internet ar fi unul fals, creat de o Inteligenţă Artificială, „Internetul real” murind în anul 2016


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Un număr din ce în ce mai mare de oameni par să creadă că Internetul „real” a dispărut în urmă cu câțiva ani (în 2016), iar Internetul de astăzi, pe care îl folosim zilnic, este de fapt unul fals, creat de o Inteligență Artificială. Se pare că există versiuni diferite ale acestei conspirații, dar tot ceea ce au în comun este ideea că Internetul original, „real”, a căzut în urmă cu câțiva ani.

Cunoscută sub numele de „Teoria Internetului mort”, aceasta ne spune că Internetul a fost eliminat de o Inteligență Artificială și că tot conținutul generat de utilizatori pe care îl vedeți astăzi online a fost creat de aceeași Inteligenţă Artificială. Unii cred că un grup de „influenceri” foarte bine plătiți ajută la perpetuarea iluziei că Internetul este încă plin de activitate.

Iată câteva idei despre această teorie, aşa cum putem citi într-o postare de pe forumul agoraroad.com:

– Internetul se simte a fi gol și lipsit de oameni. De asemenea, el este lipsit de conținut. Comparativ cu Internetul din 2007 (și nu numai), Internetul de astăzi este complet steril. Nu mai ai ce face, ce vedea, ce citi sau ce experimenta. Da, Internetul poate părea gigantic, dar este ca un balon cu aer cald, fără nimic înăuntru.

– Aproximativ în 2016 sau începutul anului 2017, pe forumul 4chan au apărut mai multe postări ciudate. Limba engleză folosită era corectă din punct de vedere gramatical, dar bizară, similară cu modul în care o poate folosi un japonez. Din postări, se simţea ca acele persoane nu erau familiarizate cu emoțiile umane. Sunt absolut sigur că a fost un fel de Inteligenţă Artificială.

– Mulţi oameni de pe Internet sunt falsi. E posibil ca ei să nu existe. CGI-urile (grafica pe calculator) sunt mult mai avansate decât suntem convinşi să credem. Mulți oameni, evenimente, știri și așa mai departe pot fi complet fictive.

De văzut şi articolul din 2018 de pe nymag.com – How Much of the Internet is Fake? (Cât de mult din internet e fals?), în care se demonstrează că multe like-uri, vizualizări etc. sunt date falsificate. Până la urmă, ce poate fi adevărat în acest Internet?


Lasă un comentariu