Poliţia dintr-un oraş din Canada poate intra fără restricţii în iPhone-ul oricărui cetăţean. Cam înfricoșător, nu-i așa?


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Guelph este un oraş din Canada de peste 100.000 de locuitori, situat în S-V provinciei Ontario. Poate n-aţi auzit de el până acum, dar cu siguranţă că o să vă atragă atenţia după ce veţi citi următoarea ştire de pe site-ul guelphmercury.com.

Astfel, conform acestui site, Poliția din Guelph are un dispozitiv care poate debloca iPhone-urile și le poate copia conținutul. Însă, nu există politici interne sau documente procedurale cu privire la cum ar trebui să fie folosit acest dispozitiv… adică orice poliţist din Guelph poate intra fără restricţii în iPhone-ul oricărui cetăţean, fără să dea socoteală nimănui. Cam înfricoșător, nu-i așa?

Acest instrument / dispozitiv de intruziune se numește GrayKey și este dezvoltat de compania de tehnologie Grayshift din Atlanta (SUA). GrayKey este un instrument de acces de ultimă generație, care extrage datele criptate sau inaccesibile de pe dispozitivele mobile. El accesează datele de care este nevoie pentru a ajuta la rezolvarea unor cazuri infracţionale.

Nu se știe de când Poliția din Guelph foloseşte GrayKey, pentru că oficialii au refuzat să răspundă la orice întrebări cu privirela acest subiect, inclusiv cât de des a fost folosit GrayKey, de ce nu există nicio politică privind utilizarea sa și dacă poliția nu ar avea nevoie de un mandat sau de o hotărâre judecătorească pentru a-l folosi.

Nu se ştie dacă doar Poliţia din Guelph foloseşte GrayKey… e posibil ca şi alte poliţii din Canada să-l utilizeze. Ideea e că această aplicaţie ar trebui să fie utilizată strict pentru combaterea infracţiunilor şi cu un mandat judecătoresc… nu fără nicio politică de aplicare. Pentru că altfel, se creează impresia că suntem monitorizați la fiecare secundă, prin folosirea telefonului mobil.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): guelphmercury.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO