„Monştrii” din zilele noastre apar datorită poluării excesive?


De secole au fost raportate prezenţa a tot felul de creaturi ciudate. Dar, cum rămâne cu monștrii care există doar de câteva decenii? Cum pot astfel de creaturi să iasă brusc la suprafață? De unde au venit? Acestea sunt întrebări importante. Adevărul este că, foarte probabil, ne creăm proprii monștri. Un criptozoolog american cunoscut, Ken Gerhard, a studiat extensiv aceşti monştri. Ken a ajuns la o concluzie pentru a explica cum și de ce aceste creaturi monstruoase au apărut doar în ultimii 10 – 20 de ani. De exemplu, în Texas, mulţi monştri au fost raportaţi în zonele din și în jurul centralelor electrice pe cărbune, al căror produs de poluare – dioxid de sulf – prin teste de laborator, s-a dovedit a fi un mutagen. Aceasta este o toxină care poate pătrunde în sângele animalului și poate determina mutarea celulelor acestora. Poate că, ca urmare a poluării, sistemele imunitare ale acestor animale au fost slăbite până la punctul în care devin complet fără păr, sau au modificări fizice, cum ar fi lungimile membrelor anterioare, devenind astfel „creaturi monstruoase”.

Acum, să aruncăm o privire la monștrii din Marea Britanie şi să vorbim despre anghile (ţipari – o categorie de pești care cuprind circa 900 specii, având o formă asemănătoare cu a șarpelui). În ultimele decenii, oamenii au observat anghile gigantice, neobişnuite, care sunt aproape sigur creații ale poluării.

Dar, aţi auzit de broaștele mutante din Minnesota? În 1995, a existat un număr incredibil de mare de broaște deformate care au fost găsite într-un iaz din sud-vestul Minnesota. Povestea a stârnit multe controverse. Așa a fost de mare îngrijorarea în jurul unei serii de schimbări bizare, genetice și fizice în populația de broaște, încât Agenţia Geologică Americană (US Geological Survey), a întreprins mai multe studii atente. Pe site-ul lor stau scrise următoarele: „Broaștele cu malformaţii au devenit pentru prima dată subiectul știrilor naționale în august 1995, când elevii de la o școală gimnazială din sudul Minnesota au descoperit că jumătate din toate broaștele pe care le-au prins într-un iaz din apropiere aveau malformaţii. De atunci, au fost raportate broaște malformate în Minnesota și în alte părți din Statele Unite și Canada”.

După cum a constatat USGS, mutațiile au fost de-a dreptul ciudate: „Malformațiile au inclus membre lipsă, degete lipsă, membre suplimentare, membre parțiale, țesături de piele, maxilare malformate și ochi lipsă sau în plus”. Cu privire la modul în care ar fi putut avea loc mutațiile, USGS a avut câteva idei. Toate au fost controversate și deranjante: „Se știe că pesticidele provoacă malformații. Studii din Canada arată o relație între procentul de broaște malformate și utilizarea pesticidelor. Metoprenul, un insecticid utilizat pe scară largă pentru combaterea țânțarilor, a fost de asemenea suspectat ca a provocat malformații. De asemenea, sunt studiați perturbatorii endocrini pentru a determina dacă aceștia sunt responsabili pentru unele dintre malformațiile broaștelor din Minnesota. Perturbatorii endocrini sunt substanțe chimice naturale și produse de om care interferează sau imită hormonii naturali care controlează dezvoltarea, creșterea și comportamentul organismelor. Numărul perturbatorilor endocrini este necunoscut; abia în ultimul deceniu a început screening-ul substanțelor chimice pentru a evalua activitatea de perturbare a sistemului endocrin”.

Concluzia USGS: „Este probabil ca una sau mai multe combinații de substanțe chimice, biologice și fizice să fie responsabile pentru cauzarea malformațiilor la broaștele din Minnesota. Combinațiile chimice pot fi amestecuri de substanțe chimice organice naturale și produse de om, fiecare dintre acestea fiind inofensive în sine, dar toxice atunci când sunt combinate. Numărul de combinații posibile de substanțe chimice, factori biologici și fizici este enorm, ceea ce poate explica de ce găsirea cauzelor malformațiilor broaștelor a fost o sarcină dificilă”.

Aşadar, ne creăm propriii monștri din cauza poluării? E posibil…


Lasă un comentariu