„Sfârşitul lumii” conform mayaşilor ar veni în 2020 şi nu în 2012, datorită calendarului gregorian – ne ameninţă cotidianul britanic „The Express”

  •  
  •  
  •  
  •  

Mai ţineţi minte isteria mondială dinainte de anul 2012 şi calendarul mayaş? Că pe 21 decembrie 2012 ar fi trebuit să vină „sfârşitul lumii” conform mayaşilor? Ei bine, se pare că o nouă „apocalipsă mayaşă” a fost declanşată în unele cotidiene mondiale (printre care „The Express„), dar, de data aceasta ea e legată de anul 2020.

Totul a pornit de la un comentariu pe Twitter a lui Paolo Tagaloguin, care a scris următoarele: „Conform calendarului iulian, suntem practic în 2012. Numărul de zile pierdute într-un an din cauza transferului către calendarul gregorian este de 11 zile. Timp de 268 de ani folosim calendarul gregorian (1752-2020) x 11 zile = 2.948 de zile. 2.948 zile / 365 zile (pe an) = 8 ani”.

O serie de mari cotidiene (ca „The Express”, aşa cum am precizat mai sus), au făcut calcule matematice și au ajuns la aceeași concluzie, şi anume faptul că această diferență de ani trebuie să se aplice și calendarului mayaş, care se încheie pe 21 decembrie 2012. Mulți oameni au fost îngrijorați înainte de 2012 şi apoi au răsuflat ușuraţi atunci când nu s-a mai întâmplat nimic. Unii savanți au sugerat că s-a interpretat greșit calendarul mayaş, iar sfârșitul lui nu însemna că se sfârșește lumea / creația, ci este doar un început al unui nou ciclu al umanității, fără a exista consecinţe grave.

Cu toate acestea, odată cu criza coronavirusului şi cu revoltele din America, unii au început deja să se gândească cu îngrijorare că sfârşitul mayaş al lumii nu era programat pentru anul 2012, ci pentru anul 2020, ca urmare a decălării zilelor / anilor din calendarul gregorian.

Eu vă sfătuiesc totuşi să nu fiţi îngrijoraţi şi să lăsaţi deoparte manipulările unora care vor să aducă panică în rândul populaţiei…

Sursa originală: The Express


  •  
  •  
  •  
  •  
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner