EXCLUSIV! A fost cutremurul devastator din Armenia ’88 produs intenţionat de conducerea de la Moscova? A avut vreo legătură cu „tărâmul giganţilor”?


Imagine: prelucrare proprie

Pe 7 decembrie 1988, la ora 11:41, în Armenia a avut loc un mare cutremur devastator (cunoscut ca şi cutremurul Spitak), care a avut 6,8 grade pe scara Richter magnitudine. Cel mai mult, cutremurul s-a simţit în regiunea de nord a Armeniei (atunci făcea parte din Uniunea Sovietică); numărul de victime a fost incredibil de mare: între 25.000 și 50.000 de locuitori au fost uciși și până la 130.000 au fost răniți.

Au fost efectiv distruse orașe întregi, ca Spitak, Leninakan (Gyumri) și Kirovakan (Vanadzor). În ciuda tensiunilor din timpul „războiului rece”, liderul sovietic, Mihail Gorbaciov, a solicitat oficial Statelor Unite un ajutor umanitar, o premieră după mai bine de 40 de ani. 113 țări au trimis ajutoare umanitare în Uniunea Sovietică, existând un mare efort internaţional.

Deşi zona este cunoscută ca fiind una cu o activitate seismică susţinută, există o teorie a conspiraţiei care crede că acest cutremur a fost unul artificial produs. Deşi oamenii de ştiinţă n-au confirmat niciodată, au existat întotdeauna sugestii care spun că toate cutremurele pot fi produse cu ajutorul instalaţiilor militare de tip HAARP şi asta pentru că aceste cutremure sunt de natură electromagnetică.

Acum, întrebarea care se pune e următoarea: dacă admitem că marele cutremur armenian din decembrie 1988 a fost produs artificial, cine s-ar afla în spatele lui? Probabil că autorităţile politice de la Moscova din acea perioadă. De ce? Nu se ştie, dar există două idei principale: 1) Are vreo legătură cu faptul că Armenia este cunoscută ca şi „ţara giganţilor”, pentru că aici, în trecutul îndepărtat, au locuit foarte mulţi uriaşi? 2) Are vreo legătură cu mişcarea politică Nagorno-Karabah, care „a luat foc” în anii 1987-1988 în Armenia?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO