Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Unde se află celebra regină din Antichitate, Cleopatra? Un documentar TV „Science Channel” ne dezvăluie noi mistere

  •  
  •  
  •  
  •  

blankÎn 2019, un cunoscut arheolog egiptean a dezvăluit că a găsit mormântul pierdut al Cleopatrei, regina Egiptului, al cărei sarcofag a născut multe legende, mituri, zvonuri și farse. Anul acesta (în 2020), un echipaj TV de la „Science Channel” a hotărât să realizeze un documentar pe această temă, care va fi difuzat în curând.

Dar, unde se află locaţia mormântului? La Taposiris Magna, un sit arheologic situat la aproximativ 18 km de Alexandria. Vedeta emisiunii va fi arheologul dr. Kathleen Martinez, cea care a susținut încă din 2002 că regina Cleopatra și soţul ei, generalul roman Marcus Antonius sunt înmormântați în Taposiris Magna, posibil în același complex unde se găseşte şi faimosul mormânt al lui Osiris, vechiul zeu egiptean al morților.

Construit acum peste 2.000 de ani, complexul de la Taposiris Magna conţine numeroase pasaje ascunse și morminte. Regina Cleopatra s-a căsătorit cu generalul roman Marcus Antonius în anul 41 î.Hr. Cleopatra s-a sinucis, lăsându-se muşcată de o viperă. Auzind acest lucru, generalul roman s-a sinucis şi el, la rândul lui.

Cleopatra, născută în jurul anului 69 î.Chr., aparţinea dinastiei macedonene Lagide, înfiinţată de generalul Ptolemeu, devenit ulterior, după împărţirea imperiului creat de Alexandru cel Mare. Regina Cleopatra, aflată la putere în Egipt între anii 51 şi 30 î.H., a fost considerată de majoritatea istoricilor ca fiind de origine european. Totuşi, mai multe analize ale rămăşiţelor umane descoperite într-un mormânt din Turcia, aparţinând prinţesei Arsinoe a IV-a, sora Cleopatrei, au arătat că aceasta avea trăsături africane, determinându-i pe specialişti să afirme că şi Cleopatra avea origini africane. Poate că descoperirea mormântului Cleopatrei va rezolva mai mult misterul originii Cleopatrei…


  •  
  •  
  •  
  •  
Reclame
Orgoni Crystal