Un eveniment epocal – descoperirea mormântului regelui-extraterestru Ghilgameş – a fost muşamalizat! De ce se încearcă din nou ascunderea istoriei adevărate?


În mitologiile lumii, se vorbeşte despre un mare şi strălucit oraş/regat, cel al Uruk-ului, în zona Iraq-ului de astăzi, despre care se crede că ar fi acelaşi cu „Ereh” din Biblie: „Împărăţia lui, la început, o alcătuia: Babilonul, apoi Ereh, Acad şi Calne din ţinutul Senaar” (Geneza 10:10). Biblia ne spune că Ereh era cel de-al doilea oraş fondat de conducătorul Nimrod.

Uruk a fost condus de către regele Ghilgameş, erou al „Epopeii lui Ghilgameș”, scrisă de un cărturar din Orientul Mijlociu cu 2.500 de ani înainte de nașterea lui Hristos. Uruk a trecut prin mai multe faze de creștere, începând cu perioada Uruk-ului timpuriu (4000-3500 î.Hr.) până în perioada Uruk-ului târziu (3500-3100 î.Hr.).

Ghilgameș reprezintă un erou mitic și semizeu (mai exact două treimi zeu și o treime om), mama sa fiind zeiţa Aruru. Numele de „zeu” sau „zeiţă” este dat unor fiinţe cu puteri supranaturale, posibil de origine extrarestră. După mitul originar, Ghilgameș a fost al cincilea rege din prima dinastie postdiluviană și a domnit în orașul Uruk pentru o perioadă de 127 de ani.

În 2003, chiar înainte de invazia din Iraq de către forţele americane, au fost făcute mai multe descoperiri arheologice uimitoare în această ţară. Nu degeaba, unii au acuzat SUA că, de fapt, invadarea Iraq-ului a avut loc tocmai pentru a ascunde aceste descoperiri (vedeţi mai multe în articolul meu pe această temă: Adevărata motivaţie a războaielor din Iraq: distrugerea artefactelor istoriei omenirii dinainte de Biblie).

În aprilie 2003, Jorg Fassbinder, de la Departamentul bavarez al Monumentelor Istorice din München, a declarat pentru programul „Science in Action” al BBC World Service următoarele: „Nu vreau să spun cu certitudine că este mormântul regelui Ghilgameş, dar arată foarte asemănător cu personajul descris în epopee. Am găsit chiar în afara orașului o zonă situată în mijlocul fostului râu Eufrat, rămășițele unei clădiri, care ar putut fi un loc de înmormântare”, a spus domnul Fassbinder.

În carte, Ghilgameş este descris ca fiind îngropat sub Eufrat, într-un mormânt construit atunci când apele din vechiul râu s-au despărțit. Arheologul german a mai spus că descoperirea uimitoare a orașului antic sub deșertul iraqian a fost posibilă prin tehnologia modernă.

„Cel mai surprinzător lucru a fost că am găsit structuri deja descrise de Ghilgameş”, a declarat Fassbinder. „Am cercetat mai mult de 100 de hectare. Am găsit structuri de grădini, așa cum sunt descrise în epopee; am găsit case babiloniene”. Dar se pare că cea mai uluitoare descoperire a fost un sistem incredibil de sofisticat de canale.

Ştirea despre posibila descoperire a mormântului regelui Ghilgameş mai poate fi găsită şi astăzi în arhiva BBC:

Descoperirea mormântului regelui Ghilgameș trebuia să fie un eveniment remarcabil, însă totul a fost dat uitării odată cu începerea războiului din Iraq. Nu s-a mai auzit nimic de-atunci… De ce se suprimă astfel de descoperiri, mormintele foarte reale ale unor personaje care se credeau mult timp ca fiind mitice? Mormântul zeului-extraterestru Osiris este un alt exemplu despre cum se încearcă a se ascunde dovezile arheologice faţă de restul publicului.

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO