Adevărata motivaţie a războaielor din Iraq: distrugerea artefactelor istoriei omenirii dinainte de Biblie


În doar 12 ani, SUA a invadat de două ori Iraq-ul: în 1991 şi în 2003. Motivaţia oficială: a-l da jos pe un dictator periculos pentru întreaga omenire şi instaurarea democraţiei în Iraq. Mulţi oameni însă au crezut că adevăratul motiv ar fi rezervele imense de petrol ale Iraq-ului, pe care ar fi pus ochii americanii. Însă, cei care susţin ipoteză uită faptul că Statele Unite reprezintă cel mai mare producător de petrol din lume… aşadar, motivul real al invaziei este altul.

Iraq-ul (sau Sumerul) este ţara „leagănului omenirii”, unde a apărut cea mai veche civilizaţie cunoscută. Textele străvechi atestă faptul că până la jumătatea primului mileniu înainte de Hristos, ea a fost considerată de către civilizaţiile următoare din Orientul Apropiat şi Mijlociu drept o sursă de civilizaţie absolut extraordinară. A fost locul unic unde, pur şi simplu, au izbucnit inteligenţa, artele şi tehnica. Acolo a apărut scrisul şi, odată cu el, ne-au fost transmise primele mituri ale umanităţii.

Geneza din Biblie reia o parte din aceste mituri. Ea indică, de asemeni, faptul că strămoşul evreilor, Avraam, s-a născut, de fapt, în Ur, un oraş sumerian. Şi tot ea situează grădina Edenului la confluenţa dintre Tigru şi Eufrat. Tot Biblia ne spune foarte clar faptul că patriarhii trăiau în Sumer, în sud-estul actualului Iraq, acest sud care a fost invadat chiar de la început de către trupele americane.

Or, încă de la intrarea armatei americane în Iraq, a început o operaţiune de distrugere pe scară largă a vestigiilor din Sumer. Situri vechi de cinci milenii au fost rase de pe faţa pământului. Odată cu sosirea trupelor în Baghdad, pe 11 aprilie 2003, Muzeul Naţional a fost jefuit. Aşa s-a întâmplat cu fiecare oraş cucerit, Mosul, Kirkuk, Tikrit etc. Foarte multe tăbliţe cu scriere cuneiformă, încă nedescifrate, au dispărut, precum şi obiecte unice din Sumer, din mileniile III şi IV dinainte de Hristos.

Printre cele mai celebre figurează şi „Harpa din Ur”, o piesă din argint, veche de 4000 de ani. UNESCO a intrat în panică şi a cerut imediat măsuri de protecţie. Oameni de ştiinţă din întreaga lume, inclusiv din America, au protestat: informaţii istorice primordiale au fost pierdute pentru totdeauna. Televiziunile din întreaga lume au filmat furtul de la muzeul din Baghdad, dar nu au arătat nimic din restul distrugerilor care au continuat în timpul războiului. Să fie oare vorba doar despre întâmplare, despre pierderile de neevitat ale unui război? Nu există oare o legătură între venirea la putere, dincolo de Atlantic, a unui lobby de creştini-evanghelişti ultraconservatori şi străduinţa armatei de a face să dispară descoperirile majore asupra originilor sumeriene şi-apoi semite ale civilizaţiei? Oare chiar am asistat la o distrugere deliberată a istoriei dinaintea Bibliei?


Lasă un comentariu