Obama, mare susţinător al existenţei „încălzirii globale”, îşi cumpără proprietate de 15 milioane de dolari într-o insulă din Oceanul Atlantic! Nu-i frică că gheţarii de la poli s-ar putea topi, din cauza încălzirii, iar valurile oceanului să-l acopere…


Foto: pixabay.com (Commons Creative – free) – prelucrare proprie

Unul dintre cei mai mari susţinători ai existenţei fenomenului de „încălzire globală” este fostul preşedinte american Barack Obama, ce a deţinut această funcţie între anii 2008 şi 2016. Obama, ca şi mulţi alţi lideri mondiali şi oameni de ştiinţă, ne ameninţa că, dacă nu se iau măsuri imediate, încălzirea globală ne va aduce dezastre pe Terra în perioada următoare. Iar unul din aceste dezastre ar fi dat de faptul că, odată cu topirea gheţarilor de la poli (ca urmare a încălzirii planetei), nivelul apelor oceanelor va creşte foarte mult, punând în pericol oraşele de coastă, dar şi aşezările situate lângă mare / ocean.

Iată două declaraţii elocvente ale lui Obama cu privire la acest subiect: „Nicio națiune, oricât de mare sau mică, bogată sau săracă, nu poate scăpa de impactul schimbărilor climatice. Creșterea nivelului mării amenință fiecare coastă. Furtuni și inundații mai puternice amenință fiecare continent”. Iar o altă declaraţie este aceasta:“Știința este în afara disputei, iar faptele sunt clare. Nivelul mării este în creștere. Coasta este în scădere. (…) Vom continua să vedem oceane în creștere”.

Aceasta înseamnă că, orice om inteligent, inclusiv Obama, ar sta cât ma departe de aşezările de coastă, în apropierea oceanelor şi s-ar muta cât mai aproape de mijlocul continentului, eventual în zone montane, înalte. Dar, ce face fostul preşedinte Barack Obama? El şi soţia lui tocmai au cumpărat o proprietate de 15 milioane de dolari pe Insula Martha’s Vineyard din Oceanul Atlantic, aflată nu departe de New York.

Păi, cum vine asta? De ce ar da Obama 15 milioane de dolari pe o proprietate care e în pericol de a fi acoperită cu ape, din cauza încălzirii globale? E nebun la cap? Sau explicaţia e mai simplă: el ştie că topirea totală a gheţarilor de la poli e o teorie fantezistă, aşa că nu are nicio frică în a-şi cumpăra o proprietate în apropierea valurilor oceanelor… Vedeţi şi voi ce se întâmplă atunci când faptele nu concordă cu vorbele? Judecaţi singuri…