Regizorul filmului „Titanic”, James Cameron, a găsit nişte ancore foarte vechi pe fundul Oceanului Atlantic. Sunt dovezi ale existenţei Atlantidei?

  •  
  •  
  •  
  •  

Atlantida a fost pentru prima dată menţionată de scriitorul grec Platon în antichitate; conform relatărilor acestuia, acest tărâm mitic, situat dincolo de strâmtoarea Gibraltar, s-a scufundat sub valurile oceanului. În secolele care au urmat, au apărut diferite alte legende şi teorii cu privire la Atlantida, însă nimeni n-a găsit până acum acest tărâm mitic.

Acum însă, regizorul fimului „Titanic”, James Cameron, care s-a specializat în căutarea de comori, a finalizat o expediție pentru a căuta civilizaţia Atlantidei. Cameron a filmat un nou serial documentar numit „Atlantis Rising”, folosind o mare parte din același echipament de explorare la mare adâncime utilizat în scufundările sale anterioare în Groapa Marianelor.

Într-una din scufundările ei, echipa lui Cameron a găsit un set de 6 ancore, în afara strâmtorii Gibraltar, pe partea Oceanului Atlantic a strâmtorii. Aceste ancore misterioase ar putea furniza dovezi ale existenţei unei civilizații necunoscute, avansată tehnologic.

Cineastul Simcha Jacobovici, care l-a însoțit pe Cameron în expediție, susține că descoperirea acestor ancore a fost o surpriză totală pentru echipă: „Aceste ancore ar putea fi vechi de 3.500 la 4.000 de ani și le-am găsit într-un loc unde nici nu visam că am putea descoperi aşa ceva. E mai ușor să găseşti un ac în carul cu fân decât ancore din Epoca Bronzului în Oceanul Atlantic”.

Sursa (traducerea şi adaptarea): news.com.au


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

Adblock Detectat

Intretinerea acestui site este una costisitoare. Singurele venituri care ne sustin activitatea sunt din publicitatea on-line. Browserul dvs. are instalat un ad-blocker care nu permite afisarea acestora. Pentru citirea articolului, va rugam sa dezactivati modulul Adblock (whitelist / Pause on this site). Va multumim pentru intelegere!

Refresh Page