Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Regizorul filmului „Titanic”, James Cameron, a găsit nişte ancore foarte vechi pe fundul Oceanului Atlantic. Sunt dovezi ale existenţei Atlantidei?


Atlantida a fost pentru prima dată menţionată de scriitorul grec Platon în antichitate; conform relatărilor acestuia, acest tărâm mitic, situat dincolo de strâmtoarea Gibraltar, s-a scufundat sub valurile oceanului. În secolele care au urmat, au apărut diferite alte legende şi teorii cu privire la Atlantida, însă nimeni n-a găsit până acum acest tărâm mitic.

Acum însă, regizorul fimului „Titanic”, James Cameron, care s-a specializat în căutarea de comori, a finalizat o expediție pentru a căuta civilizaţia Atlantidei. Cameron a filmat un nou serial documentar numit „Atlantis Rising”, folosind o mare parte din același echipament de explorare la mare adâncime utilizat în scufundările sale anterioare în Groapa Marianelor.

Într-una din scufundările ei, echipa lui Cameron a găsit un set de 6 ancore, în afara strâmtorii Gibraltar, pe partea Oceanului Atlantic a strâmtorii. Aceste ancore misterioase ar putea furniza dovezi ale existenţei unei civilizații necunoscute, avansată tehnologic.

Cineastul Simcha Jacobovici, care l-a însoțit pe Cameron în expediție, susține că descoperirea acestor ancore a fost o surpriză totală pentru echipă: „Aceste ancore ar putea fi vechi de 3.500 la 4.000 de ani și le-am găsit într-un loc unde nici nu visam că am putea descoperi aşa ceva. E mai ușor să găseşti un ac în carul cu fân decât ancore din Epoca Bronzului în Oceanul Atlantic”.

Sursa (traducerea şi adaptarea): news.com.au


Lasă un comentariu