Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Misterul teribil pe care îl ascunde cel mai bogat om din lume, Jeff Bezos, patronul Amazon: construcţia unui ceas de 10.000 de ani, aflat într-un buncăr din munte. De ce a investit 42 de milioane de dolari!?


Imagine: captura videoclip YouTube

De ce ai construi un ceas de 10.000 de ani în interiorul unui buncăr de munte? Chiar dacă nu se ştie clar răspunsul la această întrebare, se pare că Jeff Bezos, patronul Amazon, cel mai bogat om din lume, construiește un ceas de 10.000 de ani în interiorul unui buncăr aflat într-un munte din Texas. Nu ştiu dacă nu l-a şi terminat deja, fiindcă ştirea este din februarie 2018. Citez din libertatea.ro:

Jeff Bezos investește 42 de milioane de dolari în construirea unui ceas care să contorizeze 10.000 de ani. Instalarea acestuia a început în Texas, iar ceasul de 10.000 de ani va avea o înălțime de 152 de metri și va fi mecanic. El va avea drept combustibil ciclurile termale zi/noapte și va fi sincronizat mereu cu Soarele pentru a nu rămâne în urmă (…) Proiectul este văzut ca pe o modalitate în care umanitatea va gândi pe termen lung.

Motivaţia – o modalitate în care umanitatea va gândi pe termen lung – n-am înţeles-o sincer şi mi se pare a fi ridicolă. În mod categoric, se ascunde altceva în spatele acestui proiect. Cine ar investi 42 de milioane de dolari în aşa ceva, oricât de bogat ai fi!?

Poate că motivaţia e alta: întrucât unii cunosc faptul că planeta noastră cunoaște un cataclism la fiecare 12.000 de ani, şi au trecut mai bine de 2.000 de ani de la precedenta, s-ar părea că acest ceas se vrea a fi un avertisment pentru oamenii din viitor, pentru următorul cataclism care se va întâmpla peste aproximativ 10.000 de ani. Iar un loc sigur în care ar putea rezista un ceas (chiar şi în faţa unor dezastre nucleare viitoare) ar fi într-un buncăr din munte… Sau, o fi vreo altă motivaţie?