Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Până şi japonezii de la Mazda şi-au pus în sigla lor un vechi simbol francmasonic…

482

blankAstăzi vom analiza puţin sigla celebrului constructor de automobile japonez Mazda. Înainte de a ajunge la siglă, trebuie să ne întrebăm de ce şi-au ales japonezii acest nume…Mazda?

Mazda provine din Ahura Mazda, zeitatea binelui şi înţelepciunii din zoroastrism. Deşi este un omniescent, Mazda nu este şi un zeu omnipotent, întrucât el are un adversar puternic, Angra Mainyu, zeul cel rău. Unul din obiectivele lui Mazda este acela de a-l distruge pe Angra Mainyu şi a obţine un univers total “bun”.

Interesant e faptul că zoroastrismul a influenţat religia lui Mani sau maniheismul, religie ce ne învaţă că există o luptă permanentă între bine, lumea spirituală a luminii, şi rău, lumea materială a întunericului. Mai târziu, maniheismul a influenţat şi catarismul, o importantă sectă a creştinismului, care, la rândul ei, a fost una din sursele de cristalizare a francmasoneriei moderne.

Acum, după ce-am făcut această mică istorie şi am văzut că se poate face o anumită legătură între Mazda şi francmasonerie, să revenim la sigla marelui constructor nipon de automobile. Ce ne frapează la ea o reprezintă prezenţa unui vechi şi cunoscut simbol francmasonic: echerul (chiar dacă laturile sale sunt puţin rotunjite). Echerul pentru francmasoni reprezintă acţiunea omului asupra materiei şi organizarea haosului. De obicei, echerul apare în simboluri împreună cu un alt simbol masonic: compasul; aşadar, echerul şi compasul constituie un tot unitar.

blank
Echerul masonic

Întrebarea care se pune e următoarea: ce caută un simbol francmasonic la o mare corporaţie niponă? Există vreo corporaţie importantă din lumea aceasta care să nu aibă vreo legătură cu francmasoneria?

Orgoni Crystal