Un mormânt chinezesc misterios, de peste 2.000 de ani, a fost descoperit în China. Al naibii, seamănă cu sigla consolei de jocuri Xbox!


Arheologii din China au excavat recent un mormânt misterios în formă de X. Suprafața mormântului a dezvăluit o asemănare extraordinară cu… ghiciţi ce? Cu faimoasa consolă de joc Xbox. Imaginea mormântului chinez descoperit recent a fost postată pe Twitter și a ajuns să atragă atenția a mii de utilizatori datorită asemănării structurii cu sigla consolei de joc Xbox.

Imaginea mormântului a fost în cele din urmă preluată de contul oficial de Twitter al lui Xbox, unde în glumă s-au scris următoarele: „O da, asta e Xbox din anul 220 î.Hr.” Deși unii oameni au crezut iniţial că totul e doar o glumă sau o campanie de marketing, adevărul este că mormântul chiar există și el aparține dinastiei chineze Qin (221 î.Hr.-206 î.Hr.). În plus, imaginea mormântului este autentică și mai multe despre descoperire pot fi găsite în videoclipul postat de canalul de televiziune CCTV10, pe contul lor Weibo.

Dinastia Qin este considerată a fi prima dinastie a Imperiului Chinez. Ea a condus China între anii 221 până în 206 î.Hr. Dinastia Qin a fost fondată de Qin Shi Huang, primul împărat. Xbox este un brand de jocuri video creat și deținut de Microsoft, din 2001. Xbox reprezintă o serie de console de jocuri video dezvoltate de corporaţia americană, cu trei console lansate în generațiile a șasea, a șaptea și a opta.

P.S. Fotografia de la începutul articolului a fost editată intenţionat, cu X de culoare verde, pentru a atrage atenţia asupra asemănării cu sigla lui XBox.