Scheletele unor giganţi de cel puţin 2,5 metri au fost descoperite în SUA: aveau 1 milion de ani vechime!?


În 1912, mai mulţi lucrători au dezgropat un schelet bizar în fostul oraș cunoscut sub numele de Ellensburg, Oregon (SUA). Scheletul măsura circa 2,5 metri înălțime și a rămas cunoscut sub numele de „Gigantul Ellensburg”. Craniul includea și două rânduri de dinți în maxilarul superior.

Cea mai veche relatare cunoscută despre această descoperire a fost publicată într-un ziar intitulat „The Newport Miner” pe 16 mai 1912:

„Ellensburg. Un schelet al unui om primitiv, cu două rânduri de dinți în fața maxilarului superior, a fost descoperit când se făceau săpături pentru un bloc de apartamente. Scheletul a fost găsit într-o formațiune de rocă, peste care era un strat de rocă de șist. Roca era perfect uscată și arheologii spun că scheletul ar fi putut rămâne în acea formațiune sute de ani, fără să putrezească. Osul maxilarului, care s-a rupt atunci când a fost îndepărtat, era atât de mare încât putea acoperi fața unui bărbat de astăzi. Celelalte oase sunt, de asemenea, mult mai mari decât cele ale bărbaților obișnuiți. Osul femural are 50 de centimetri lungime, ceea ce, potrivit oamenilor de știință, ar indica faptul că bărbatul ar fi avut circa 2,5 metri înălţime”.

Relatările ulterioare au oferit mai multe detalii despre scheletul unic. Următorul relatare a fost publicată în „Portland Telegram” în toamna anului 1912:

„Descoperirea oaselor unui gigant uman la Ellensburg este una dintre cele mai interesante descoperiri antropologice făcute în nord-vest, conform lui LL Sharp, șeful biroului general de terenuri. „Tocmai m-am întors de la Ellensburg”, a spus el, „unde am avut ocazia să văd oasele dezgropate. Craniul, maxilarul, coapsa și alte părți ale celui mai mare schelet au indicat în mintea mea un bărbat înalt de cel puțin 2,5 metri. Un bărbat din statura lui și având corpul său masiv ar cântări cel puțin 140 de kg. Capul este unul dintre cele mai remarcabile pe care le-am studiat vreodată printre craniile preistorice. Este masiv, cu un spațiu enorm pentru creier. Lățimea dintre urechi și spațiul adânc, bine rotunjit din spatele capului reprezintă o mărturie convingătoare de înaltă inteligență pentru un om primitiv. Pomeții nu sunt înalți şi nici nu capul nu are vreo asemănare cu craniul vreunui amerindian. Sunt convins că acest craniu este al unui om preistoric care a făcut parte dintr-o rasă remarcabilă de oameni care au locuit această parte a Americii cu mult timp înainte de amerindieni.

Întrucât oasele au fost descoperite sub un strat de șisturi, asta indică o vârstă extraordinară, poate mai mult de 1.000.000 de ani pentru depozitul în care a fost găsit scheletul. Dar acest lucru consider că este imposibil și presupun că oasele au ajuns sub șisturi prin intermediul unui tunel. Nu pot să cred că o ființă umană avansată datorită acestui craniu ar fi putut exista în perioada în care s-a format șistul”.

Potrivit documentului, au fost găsite cel puțin două dintre aceste schelete uriașe în zona Ellensburg. Zona este cunoscută pentru observările și întâlnirile cu Bigfoot. Datorită acestei tradiții, s-a sugerat că Giganții din Ellensburg ar fi putut fi de fapt Bigfoot.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO