Moartea are forma unei sfere negre? O viziune macabră povestită de parapsihologul Ion Ţugui


Binecunoscutul parapsiholog român Ion Ţugui ne oferă o imagine bizară a morţii, într-o povestire macabră.

Ne aflăm undeva la începutul secolului XX, prin zona oraşului Cernăuţi. Un preot din familia cărturarului I. G. Sbiera avea un har deosebit. Preotul Sbiera avea două case. În una locuia în mod obişnuit, în cealaltă locuia o soră. Capacităţile vizionare ale preotului erau bine cunoscute în comunitate.

Lângă a doua locuinţă, unde stătea sora preotului, trăia un vecin cumsecade, şi el intelectual, dar fiind o fire retrasă, aproape că nu-l vedea nimeni cu săptămânile. Într-o zi, pe la prânz, preotul se aşeză la masă, împreună cu familia sa. Toată lumea se apucă să mănânce, dar preotul stătea cu lingura în mână şi se uita mirat pe peretele din faţa sa. Părintele părea că împietrise privind peretele. Întrebat de toţi ce s-a întâmplat, preotul a spus că îl vede pe vecinul surorii sale, pe perete, alergat de o sferă neagră. Vecinul alerga ca într-un cerc din care nu avea cum să iasă, iar globul, sfera de culoare neagră, îl urmărea. În clipa când l-a ajuns, vecinul a dispărut din imagine.

Preotul a plecat imediat către sora lui. Cum a deschis poarta, sora care-l văzuse în stradă i-a ieşit în întâmpinare. A întrebat-o imediat: „Ce s-a întâmplat cu vecinul tău?” Femeia a rămas uimită: „A murit acum o oră. Dar de ce mă întrebi, de unde ştii?”

Într-adevăr, exact în timpul când preotul vedea pe perete imagini cu vecinul alergat de o sferă neagră, acesta murea.


Lasă un comentariu