Cercetătorii au reuşit să descifreze gravurile misterioase de pe statuia lui „Buddha cel Cosmic” abia după o scanare 3D! Statuia veche de 1.500 de ani a fost realizată manual sau cu o tehnologie avansată?


Buddha cel CosmicÎn ultimii ani, tehnologia 3D i-a ajutat pe cercetători și arheologi în numeroase moduri. Acum, această tehnologie i-a ajutat pe experții americani să descopere misterele din spatele unei enigmatice statui antice chineze, denumită „Buddha cel Cosmic”.

Scanarea 3D a relevat o operă de artă uimitoare, gravată pe statuia unui călugăr budist din secolul al șaselea. Gravurile, aproape imposibil de distins cu ochiul liber, povestesc viața și învățăturile lui Buddha. Statuia lui Buddha Vairochana (Pilushena), cunoscută sub numele de „Buddha cel Cosmic”, a fost găsită în provincia chineză Henan și provine de la dinastia de Nord Qi (550 î.Hr. – 577 d.Hr.), o perioadă de mari transformări artistice și religioase.

În anii precedenți, experții au încercat să descifreze numeroase ilustrații de pe statuie, urmând conturul caracterelor, ce au fost imprimate pe hârtie cu ajutorul cernelii. Dar, această tehnică s-a dovedit a fi periculoasă pentru statuie, petele de cerneală lăsând urme pe suprafață. Acesta este motivul pentru care cercetătorii au căutat metode alternative pentru a descifra secretele statuii.

Prin tehnica 3D, cercetătorii au reuşit să descifreze scene din viaţa lui Buddha, dar şi reprezentarea muntelui Sumeru, un munte sacru budist, care se crede că ar conecta Cerul și Pământul.

„Buddha cel Cosmic” este o statuie fără cap, fiind creată de un artist chinez remarcabil. Suprafaţa de calcar a statuii este acoperită cu sculpturi complicate, ce sunt aproape imposibil de a fi distinse cu ochiul liber.

P.S. Stau şi mă gândesc… dacă aceste gravuri sunt atât de miniaturale, încât sunt aproape imposibile de observat cu ochiul liber, cum au fost ele create? Ce artist a stat să le realizeze? Oare nu cumva au fost gravate printr-o tehnologie avansată necunoscută?

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock