A fost descoperit mormântul unei creaturi legendare: un câine-demon monstruos de 2 metri şi aproape 100 de kg! El a fost îngropat pe pământul sfânt al unei mănăstiri!


De câte ori s-au dovedit legendele a fi reale? Ei bine, nu de multe ori, dar, de data aceasta, folosind cele mai noi tehnologii disponibile, arheologii au descoperit rămăşiţele unui aşa-zise „creaturi-diavol” legendare din secolul al 16-lea.

Cunoscut sub numele de „Black Shuck” – un nume care se crede că derivă de la un vechi cuvânt englezesc, echivalent al „demonului negru” – această creatură, un câine înalt de 2 metri, se spune că aducea moartea în multe poveşti de acum 500 de ani. În secolul al 16-lea, locuitorii din Insulele Britanice au fost îngroziți de morţile brutale comise de acest diavol gigant, cu ochii roșii.

A fost nevoie de aproximativ 500 de ani pentru ca arheologii să descopere rămăşiţele pământeşti ale acestui monstru, aflate sub ruinele Mănăstirii Leiston din Suffolk (Anglia), într-un mormânt anonim de 70 de cm adâncime, mai multe fragmente ceramice acoperind trupul bestiei. Masivul schelet a fost analizat de către un medic veterinar, care a concluzionat că bestia cântărea aproximativ 90 de kg atunci când trăia, în timp ce măsura numai puțin de 2 metri.

schelet de monstru

Aceste rămășițe ar fi putut aparținut temutului „Black Shuck”? Dacă da, de ce a fost înmormântat într-o mănăstire (deci pe un pământ sfânt), după toate atrocitățile comise? A fost vorba de un fel de ritual secret de înmormântare?

Potrivit legendei, bestia şi-a făcut prezența sa în timpul unei furtuni pe 4 august 1577, la Biserica Sfânta Treime din Blythburgh, aproape 11 km de Leiston, Suffolk. Temându-se pentru viața lor, sătenii şi-au găsit adăpost în interiorul bisericii, dar ușile din lemn masiv nu au putut rezista furia fiarei. Se spune că ghearele fiarei pot fi văzute şi astăzi pe uşa bisericii…

 


Lasă un comentariu