O monstruoasă furtună cu nori verzi din Australia a creat uimire în mediul on-line


O recentă furtună din Sydney (Australia) a atras atenţia tuturor, din moment ce ea a transformat cerul în verde. Imaginile despre furtună au fost postate online, observându-se clar un cer cu o nuanță înfricoșătoare de verde. Imaginile au declanșat o dezbatere referitoare la motivul luminii verzi.

Există multe teorii cu privire la motivele pentru care norii s-au transformat în verde. Doctorul Joshua Soderholm, un om de știință de la Universitatea Monash, a încercat să clarifice o mare parte din jurul misterului. În primul rând, mulți oameni au crezut că lumina verzuie de pe cer a fost reflectată de iarba verde din zonă, însă Soderholm a explicat că acest lucru nu poate fi corect. Doctorul mai respinge o altă teorie care pretinde că norii verzi s-au dezvoltat datorită diferenței dintre culorile mai calde ale după-amiezii și cele ale norilor.

Soderholm însă crede că norii ar fi putut să apară verzi datorită furtunilor care acționează ca un filtru. Lumina care trece prin furtună filtrează lungimile de undă specifice. Una dintre lungimile de undă care a trecut prin furtună a fost culoarea verde. Soderholm susține, de asemenea, că mulți meteorologi, precum și el însuși, cred că norii verzi simbolizează apropierea unei grindini. Cu cât furtuna este mai severă, cu atât mai pronunțată este culoarea verde din nori.

Totodată, a fost observat un fulger colorat în furtuna bizară din Sydney. Soderholm explică faptul că acest lucru se datorează umidităţii aerului. Aerul uscat va produce, de exemplu, un fulger colorat diferit decât aerul umed. De asemenea, afectează culoarea fulgerului prezența prafului în aer, care de obicei transformă fulgerul într-o culoare roșie și portocalie.