„Zumzetul Taos”, cel mai misterios zgomot de pe Pământ! Nu poate fi înregistrat, dar poate fi auzit de urechea umană! De unde provine el?


Zumzetul TaosÎn orăşelul Taos, New Mexico (SUA) există un sunet care se aude adesea la orizont şi care poate fi comparat cu sunetul unui motor diesel. Deşi poate fi auzit cu urechea, diverse dispozitive de detecţie a sunetului nu sunt capabile să-l „prindă”. A rămas cunoscut ca „Taos Hum” sau „Zumzetul Taos”, iar până în ziua de astăzi nimeni nu ştie cum este el creat.

Atât de deranjant este el pentru locuitorii orăşelului american, încât aceştia au semnat o petiţie în 1993, adresată Congresului american, cerând să investigheze fenomenul. Oameni de ştiinţă de la câteva laboratoare naţionale şi universităţi au ajuns la Taos unde au măsurat toate lucrurile sensibile pentru urechea umană, de la vibraţii seismice şi până la vibraţii electromagnetice. Însă, până în prezent, n-au fost descoperite cauze foarte clare. Una din ipoteze ar fi aceea că zumzetul este produs de sistemul de comunicaţii militare folosit de submarine.

Cei mai mulţi martori spunzgomotul începe brusc, nu dispare, interferează cu somnul și este mai perceptibil în interiorul unei case sau a unei mașini decât în afara lor. Din moment ce este nedetectabil de microfoane sau antene VLF, sursa zumzetului rămâne un mister.

Eu, personal, am o altă teorie. New Mexico (ca şi Arizona sau Nevada), reprezintă un stat întins, cu teritorii deşertice şi puţin locuite, fiind astfel preferatul Armatei Americane în a-şi instala aici baze militare secrete, fie la suprafaţă, fie subterane. Probabil că în zonă se fac experimente militare secrete, sau, de ce nu, aici se experimentează celebrele farfurii zburătoare, observate atât de mult în întreaga lume. Mi-am adus aminte că mulţi martori au descris că, atunci când se aflau în apropierea unei farfurii zburătoare sau a unui OZN misterios, auzeau un fel de „zumzet”. E posibil să fie acelaşi zgomot ca şi cel produs de „Zumzetul Taos”. Dacă această ipoteză a mea s-ar confirma într-o bună zi, atunci asta ar demonstra fără putinţă cu tăgadă că OZN-urile sunt experimente militare secrete ale Armatei SUA, care foloseşte tehnologii extrem de avansate.

 


Lasă un comentariu