Două cărţi misterioase şi pline de ocultism şi semnificaţii ascunse – Codex Seraphinianus şi Manuscrisul Voynich – pot fi acum descărcate gratuit de pe Internet!


Codex Seraphinianus Manuscrisul VoynichÎn acest articol, vă prezint două linkuri de unde puteţi downloada gratuit şi citi două cărţi misterioase, pline de ezoterism şi ocultism. Este vorba de „Codex Seraphinianus” şi de „Manuscrisul Voynich”.

„Codex Seraphinianus„, publicat inițial în 1981, este o enciclopedie ilustrată a unei lumi imaginare, creată de artistul italian Luigi Serafini, timp de 30 de luni, din 1976 până în 1978. Cartea are aproximativ 360 de pagini și este scrisă într-un alfabet cifrat, într-o limbă imaginară. În „Codex Seraphinianus” putem întâlni ilustrații ciudate făcute cu mâna, flori, animale, alimente şi alte lucruri bizare și fantastice.

Ilustrațiile sunt de multe ori ireale, fiind parodii ale unor lucruri din lumea reală. De exemplu, sunt prezentate fructe sângerânde, o plantă care creşte sub forma unui scaun sau un cuplu care face dragoste şi care se metamorfozează în aligatori etc. În alte desene putem vedea maşini ciudate, aparent lipsite de sens; există ilustrații care sunt ușor de recunoscut ca hărți sau chipuri umane. Pe de altă parte, multe imagini arată aproape complet abstract.

Există unii care consideră că acest „Codex Seraphinianus” este o carte ocultă, cu un limbaj ascuns, ce poate fi înţeles doar de câţiva iniţiaţi ocultişti. O carte extrem de asemănătoare cu aceasta este „Manuscrisul Voynich” de la sfârşitul Evului Mediu şi începutul Renaşterii, deci cu o vechime de câteva sute de ani.

Despre „Manuscrisul Voynich” puteţi găsi un articol cuprinzător pe care l-am publicat în 2008: Manuscrisul Voynich: cel mai misterios manuscris din lume. Citez câteva fragmente din acel articol:

– El cuprinde 204 pagini, dintre care 28 sunt considerate pierdute. Copertele originare, din pergament subţire, sub formă de foaie de registru, sunt desprinse de manuscris. Foile codexului sunt acoperite din abundenţă cu text şi imagini. Cât priveşte partea grafică, cititorul este şocat de formele fantastice ale desenelor: zeci de nuduri, aparţinând unor personaje de s*x feminin, cu o statură zveltă, diagrame astrologice şi aproximativ 400 de desene, înfăţişând specii bizare de plante.

– Întrucât textul codexului Voynich nu poate fi încă descifrat, doar imaginile sale pot oferi unele idei privind natura şi destinaţia manuscrisului: este de presupus că avem de a face cu o lucrare de gen almanah, un fel de album herbal, la care se adaugă, ca într-un veritabil miscelaneu, diverse capitole destinate alchimiei, vrăjitoriei, astrologiei etc.

– Surpriza vine însă în momentul când vrei să şi înţelegi ceea ce este scris în faţa ochilor: o limbă stranie, necunoscută, care nu poate fi comparată cu nici o altă limbă vorbită în prezent pe faţa Pământului. Eşti frapat de la început, fără a efectua complicate statistici de ordin lingvistic, de existenţa a numeroase repetări de litere, grupuri de litere sau chiar cuvinte, multe dintre ele cu mici deosebiri, legate probabil de flexiuni necesare, mai ales în ceea ce priveşte terminaţia lor.

– Lingviştii, la rândul lor, au comparat textul Manuscrisului Voynich cu texte similare medievale, redactate în latina bisericească, engleza medievală, limba veche a francilor, etc. dar nu au găsit nici un fel de elemente comune cu textul acestui codex. S-a trecut apoi la studierea grafiei, a desenelor, pergamentului şi pigmenţilor folosiţi la cerneală sau desene, însă concluziile sunt divergente. Judecând sumar, numai după partea iconografică, s-ar putea ajunge la concluzia că manuscrisul ar data din sec. XV-XVII, dar niciun alt document din perioada respectivă nu prezintă ceva similar.

Dar, acum, dacă încă nu le-aţi putut vedea aceste 2 manuscrise misterioase şi oculte, le puteţi descărca gratuit de pe Internet, de pe site-ul holybooks.com:
Manuscrisul Voynich poate fi descărcat AICI;
Codex Seraphinianus poate fi descărcat AICI.

Lectură plăcută!

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock