Descoperire istorică: arheologii au găsit statuia gigantică a faraonului Ramses al II-lea! Acesta avea un cap lunguieţ neobişnuit, sugerând o origine extraterestră…


O echipă internaţională de cercetători germani şi egipteni a recuperat o statuie uimitoare de 8 metri, din cuarțit, care a fost găsită într-o groapă dintr-un cartier din capitala egipteană Cairo. Potrivit Ministerului Culturii, dacă statuia este ceea ce arheologii suspectează a fi, atunci ar putea fi doar una dintre cele mai importante descoperiri din istoria Egiptului.

Statuia, care descrie în mod clar un conducător, a fost găsită în regiunea în care se află rămăşiţele templului lui Ramses al II-lea din orașul antic Heliopolis, care se află în partea de est al oraşului Cairo de astăzi. Potrivit șefului echipei de arheologi egipteni, oamenii de ştiinţă cercetează şi excavează în întregime situl arheologic, pentru a vedea originea statuii.

Arheologii nu au găsit încă nicio inscripție pe statuie care să identifice clar pe cine reprezintă ea. Cu toate acestea, ei sunt aproape siguri că statuia îl înfățișează pe faraonul Ramses al II-lea, cel care a fondat „Templul Soarelui”. Cercetătorii spun că „Templul Soarelui”, care a fost distrus în epoca greco-romană, a fost una dintre cele mai mari și mai complicate monumente din Egipt.

Potrivit lui Dietrich Raue, șeful echipei germane de arheologi, vechii egipteni au crezut că Heliopolis era casa zeului-Soare, ceea ce însemna că nici măcar faraonii și familiile lor nu aveau voie să construiască case acolo.

„Templul Soarelui” a fost unul dintre cele mai importante proiecte de arhitectură realizate de faraonul Ramses al II-lea, cel considerat de către experți ca unul dintre cei mai puternici conducători ai civilizației egiptene antice. El a fost cel mai bine cunoscut pentru eforturile sale expansioniste militare de pe întreg continentul Africii. Sub domnia lui Ramses al II-lea, vechiul imperiu egiptean a crescut pentru a cuprinde teritorii din Siria (în est) până în Sudan (în sud).

Dar ce şochează la statuie este prezenta capului lunguieţ, care sugerează faptul că faraonul Ramses al II-lea ar fi avut o origine extraterestră…

 


Lasă un comentariu