Un mare mister: planeta noastră a sunat ca un clopot timp de 20 de minute, iar oamenii de ştiinţă nu ştiu de ce


Pe 11 noiembrie 2018 s-a întâmplat un fenomen ciudat şi inexplicabil pe Terra: instrumentele ştiinţifice au înregistrat unde seismice la mai mult de 15.000 de km depărtare, dar totuşi nimeni nu le-a simțit. Nu a fost vorba de niciun cutremur; de fapt, nimeni nu știe ce-a fost. Meteorit? Vulcan submarin? Test nuclear? Extratereștri? Nu știm…

Potrivit rapoartelor, undele seismice au apărut la aproximativ 25 de km de țărmurile unei insule franceze situată între Africa și Madagascar – Mayotte. Pe măsură ce undele se îndepărtau de insula Mayotte, senzorii seismici au început să fie activaţi în Zambia, Kenya și Etiopia. Dar nu s-au oprit acolo, deoarece au continuat să traverseze oceanele și, în cele din urmă, să fie înregistrate de oamenii de știință din Chile, Noua Zeelandă, Canada și chiar din Hawaii, la circa 15.000 de km depărtare.

În mod ciudat, undele au făcut ca planeta noastră să sune ca un clopot pentru mai mult de 20 de minute și, așa cum spuneam mai sus, niciun om nu a simțit fenomenul ciudat. Potrivit seismologului Universității din Columbia, Goran Ekstrom, a fost ca și cum planeta noastră a sunat ca un clopot, menținând un monoton de joasă frecvență, în timp ce se extindea.

Toate acestea lucruri sunt extrem de ciudate. Datorită tensiunilor eliberate din scoarța pământului, pulsurile de unde seismice identificabile radiază spre exterior, de unde se produce cutremurul. Oamenii de ştiinţă spun că primul semnal este menţionat ca fiind „unda primară” (undele P), care sunt cele mai rapide unde seismice şi, în consecinţă, primele care „sosesc” la o staţie seismică. Unda P se poate deplasa prin roci solide și fluide, cum ar fi apa sau straturile lichide ale pământului. După unda P, vedem așa-numita undă secundară (unda S). Aceste unde de frecvență înaltă au tendința de a se „răsuci” ceva mai mult. Undele S mișcă particule de rocă în sus și în jos. Apoi vin undele de suprafață care sunt mai lente şi mai adânci, și care pot să traverseze Pământul de mai multe ori.

Lucrul ciudat legat de evenimentul din 11 noiembrie 2018 este acela că nu au fost detectate unde primare sau secundare. Tot ce a fost înregistrat au fost unde de suprafață adânci și rezonatoare, care i-au luat prin surprindere pe experți. Ceea ce este mai ciudat este faptul că undele de suprafață nu s-au manifestat ca un cutremur, ci au luat forma unor frecvenţe muzicale.

Foto: TheDigitalArtist / Pixabay (Commons Creative – free)
ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock