Misterul figurii uriaşe ce poate fi văzută din spaţiul cosmic: „Omul din Marree”


Una dintre descoperirile care a provocat uimire în lume a avut loc în sudul Australiei, în 1998. Este vorba de o figură uriașă care poate fi văzută din spațiu. Cunoscută sub numele de „Omul din Marree”, aceasta apare în mijlocul deșertului arid Phoenix Springs, în regiunea de vest a oraşului Marree (Australia). Încă din momentul descoperirii sale, autoritățile şi specialiştii au încercat să afle cine a realizat cea mai mare geoglifă de pe Pământ. Dar până acum, după toți acești ani de investigație, nu există nimic concret, doar niște indicii nesigure și un mister care gravitează în jurul figurii.

Pe 12 iunie 1998, pilotul Trevor Wright survola teritoriul deșertului situat lângă Marree. La un moment dat, a observat ceva foarte ciudat la suprafață. Era șocat de ceea ce vedeau ochii lui. Era un desen al unei siluete uriașe, dând impresia că este un bărbat care poartă o suliță în poziție de vânătoare. Astfel a găsit Trevor „Omul Marree”, până astăzi fiind cea mai mare geoglifă din lume.

Silueta uriașă are măsurători impresionante, începând cu perimetrul în care a fost realizată, care variază de la 15 la 28 de kilometri. În plus, dimensiunea sa totală măsoară 4,2 kilometri, 35 de metri lățime și 30 de cm adâncime. Vestea omului desenat pe solul deșertului australian s-a răspândit peste tot. Foarte interesant e faptul că NASA a furnizat o imagine prin satelit a zonei. Imaginea corespundea zilei de 27 mai 1998, cu doar câteva zile înainte ca figura uriașă să fie descoperită. Doar că în imaginea NASA, nu se afla nimic desenat. Așadar, concluzia logică ar fi aceea că geoglifa a fost realizată între 28 mai și 12 iunie 1998.

S-a remarcat, de asemenea, că în mod curios, conturul geoglifei coincidea, cu capul în jos, cu cel al statuii lui Zeus, descoperită pe fundul Mării Adriatice în 1928. Se crede că această statuie a fost construită în anul 460 î.Hr.

Paternitatea și motivele creării Omului din Marree sunt necunoscute. Topografii experți spun că un excavator ar fi putut fi folosit pentru a contura omul din Marree. Această teorie are o anumită logică, doar că nimeni din împrejurimi nu a auzit zgomotul vreunui utilaj şi nici nu au fost observate urme de anvelope de vehicule în zonă. După câteva luni, misterul din jurul figurii uriașe avea să crească ca urmare a unei plăci îngropate pe care polițiștii au găsit-o lângă nasul Omului din Marree. Descoperirea a fost posibilă deoarece mai mulți oficiali australieni au primit un fax care le indica unde ar trebui să caute. Placa conținea o amprentă a inelelor olimpice, un steag american și un citat din cartea „Centrul Roșu”, care a fost scrisă în 1946 de autorul american Hedley H. Finlayson. Textul cu pricina se referă la un trib care se remarcă prin a fi excelenți vânători cu sulițe.

Pentru a încerca să explice originea Omului din Marree, au fost prezentate mai multe teorii. De la originea extraterestră, la strategie de marketing pentru atragerea atenției turiștilor şi până la popoarele indigene australiene. În 2016, omul de afaceri australian Dick Smith a decis să abordeze misterul și timp de doi ani a angajat fără succes o echipă care să-l investigheze. Ulterior, în 2018, a oferit o recompensă pentru oricine avea informații despre originea acestei lucrări.

Totuşi, în ciuda eforturilor făcute, nu s-a descoperit cine a făcut acest geoglif. Deși a fost sculptat în peisaj de peste două decenii în urmă, existența sa ne amintește puțin de enigmaticele linii Nazca sau de celebrele cercuri în lanurile cu cereale.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO