Bill Gates investeşte peste 20 de milioane de dolari într-un microcip pentru controlul wireless a fertilităţii femeilor… deci, pentru controlul naşterilor


Se ştie că de mulţi ani Bill Gates este un avocat al controlului în privinţa creşterii populaţiei, dorindu-şi un trend negativ în această chestiune. Pentru asta, fundaţia sa – Bill & Melinda Gates Foundation, a investit zeci de milioane de dolari într-un microcip contraceptiv care să controleze wireless fertilitatea femeilor.

Ideea nu este una nouă – se lucrează la ea de cel puţin 6 ani. Aşa cum putem afla dintr-un articol din 2014 al site-ului technologyreview.com, un startup a dezvoltat un microcip contraceptiv, care poate fi activat şi dezactivat cu o telecomandă wireless. Citez din articol:

Căutarea unui contraceptiv perfect durează de milenii. Un nou candidat este acum la orizont: un implant wireless care poate fi pornit și dezactivat cu o telecomandă și care este proiectat să dureze până la 16 ani.

Dacă va trece testele de siguranță și de eficacitate, dispozitivul ar fi mai convenabil pentru multe femei, deoarece, spre deosebire de implanturile contraceptive existente, el poate fi dezactivat fără a mai merge la clinică și ar dura aproape jumătate din viața reproducătoare a femeilor.

Dezvoltat de MicroCHIPS (Lexington, Massachusetts, SUA) dispozitivul va începe testarea pre-clinică anul viitor în SUA. (…) Dispozitivul măsoară 20 x 20 x 7 milimetri și este proiectat pentru a fi implantat sub pielea feselor, sub membrul superior sau sub abdomen. Acesta distribuie 30 de micrograme pe zi de levonorgestrel, un hormon folosit deja în mai multe tipuri de contracepţii. Hormonul se află în rezervoare minuscule care ajung 16 ani şi se află pe un microcip de 1,5 centimetri lățime, aflat în interiorul dispozitivului.

Pentru a concepe, femeile opresc implantul cu o telecomandă; un alt clic al telecomenzii îl repornește. După 16 ani, microcipul poate fi înlăturat. De asemenea, medicii ar putea ajusta dozele de la distanță. În prezent, niciun control hormonal al nașterii nu durează mai mult de 5 ani.

Ideea pentru dispozitiv a luat naștere în urmă cu 2 ani, într-o vizită a lui Bill Gates la Laboratorul MIT al lui Robert Langer. Gates și partenerii săi l-au întrebat pe Langer dacă este posibil să se creeze un dispozitiv pentru controlul nașterii, pe care o femeie să-l poată porni și opri, şi care să fie posibil să fie folosit timp de mai mulți ani.

Între timp, firma „Microchips Biotech” a fost cumpărată de „Dare Bioscience”. Aşa cum putem citi de pe pagina web a lui „Dare Bioscience” (darebioscience.com), cu sprijinul Fundației Bill & Melinda Gates, cu un grant de finanţare de 17,9 milioane dolari până în prezent, și un potențial suplimentar de finanţare de până la 2,5 milioane de dolari în anul 2020, Microchips dezvoltă o aplicaţie contraceptivă reversibilă a tehnologiei”. Aşadar, în total Bill Gates a investit (va investi) în acest proiect: 17,9 + 2,5 = 20,4 milioane de dolari. Microcipul încă nu a apărut pe piaţă (deşi trebuia să fie implementat încă din 2018), semn că sunt anumite probleme cu această tehnologie.

Aşadar, cel mai probabil, microcipul pentru controlul naşterilor se află în teste. Unde este testat şi de către cine rămâne un mister.

Surse: technologyreview.com, darebioscience.com, bbc.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO