Wow, cât de primitiv arăta primul mouse din lume! Şi ştiţi de ce se numeşte aşa – „mouse”, adică „şoarece” în limba engleză?


Poate nu vă vine să credeţi, dar primul mouse nu arăta aşa cum îl ştiţi în zilele noastre. Dezvoltarea mouse-ului a început la începutul anilor 1960, fiind făcută de către Douglas Engelbart, cercetător la Stanford Research Institute, în timp ce acesta explora interacțiunile dintre oameni și computere. Primul prototip a fost construit în anul 1964, el fiind realizat din lemn.

O singură rotiţă sau pereche de rotiţe s-a folosit pentru a transla mișcarea mouse-ului în mișcarea cursorului pe ecran. Engelbart a fost inventatorul brevetului de bază, care se numea pe atunci „Indicatorul de poziție XY pentru un sistem de afișare”. Brevetul a fost depus în 1967 și eliberat în 1970.

Stanford Research Institute a licențiat tehnologia mouse-ului de calculator către Apple, Xerox și alte companii. Mouse-ul a devenit liber de orice licenţiere în 1984, cu 3 ani înainte de expirarea brevetului.

De ce se cheamă totuşi „mouse”, adică „şoarece” în limba engleză? Pentru că, pentru inventator, cordonul care ieşea din spatele noului dispozitiv tehnologic semăna cu coada unui şoricel…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock