Videoclip terifiant pe Twitter: viespea gigantică asiatică omoară un şoarece în mai puţin de 1 minut


Imagine: captura Twitter

Scriam pe 16 aprilie 2020 acest articol – Pericol pentru locuitorii din statul american Washington: sunt invadaţi de viespile gigantice asiatice, ce provin din Asia de Est! Cum de au ajuns acolo? – în care vorbeam despre viespile gigantice asiatice, provenind din Asia de Est, care au invadat coasta de nord-vest a Statelor Unite.

Ei bine, între timp, pe Twitter a apărut un filmuleţ extrem de şocant, pe care îl puteţi viziona AICI. În el se vede, cu multă cruzime (dar asta e cruzimea naturii…) în care un şoarece este atacat mortal şi doborât de o viespe gigantică asiatică. Cei care nu au inima tare sunt sfătuţi să nu se uite la acest filmuleţ…

Cei doi s-au luptat frenetic, dar viespea a reușit să ajungă în spatele şoarecelui și a continuat să-l înţepe. În mai puțin de un minut, bietul șoarece a fost doborât. După luptă, gigantica asiatică pur şi simplu a zburat. A vrut doar să ucidă…

Trăind în zonele temperate și tropicale din Asia de Est, aceste insecte omoară până la 50 de oameni pe an. Din noiembrie 2019, au fost văzute mai multe viespi ucigașe în SUA și Canada.

Viespea gigantică asiatică se hrănește cu insecte mari, inclusiv cu alte viespi mai mici și cu albine. Are un cap gălbui-portocaliu, iar abdomenul prezintă dungi. Viespile atacă stupii de albine, ucigând albinele adulte și devorând larvele albinelor. Înțepăturile lor sunt mari și dureroase, din cauza unei neurotoxine puternice.