Site de secrete, stiinta si metafizica

Bananelor le plac la nebunie concertele lui Mozart

4 12

O companie japoneză de fructe pune muzică de Mozart pentru a creşte banane, susţinând că astfel vor rezulta produe mult mai dulci, anunţă Japan Times. Şi asta nu-i tot. Articolul respectiv afirmă că o mulţime de alimente şi băuturi din Japonia se “bucură” de beneficiile muzicii clasice, printre care sosul de soia, tăiţeii sau celebra băutură tradiţională sake.

În cazul lui sake, de exemplu, Fumiko Ohara, directorul unei companii de băuturi, a început să experimenteze efectele muzicii clasice acum 20 de ani. Au fost aleşi mai mulţi compozitori, printre care Mozart, Bach şi Beethoven, dar s-a observat că doar Mozart merge cel mai bine în fabricarea băuturii sake.

Dar, să ne întoarcem la povestea bananelor iubitoare de Mozart. E vorba de compania de fructe Toyoka Chuo Seika care aduce bananele din Filipine. Ele sunt puse într-o “cameră de coacere”, unde, pentru o săptămână bananele ascultă două compoziţii ale lui Mozart: Cvartetul nr.17 şi Concertul de pian 5 în D Major.  Un reprezentant al companiei crede că astfel bananele devin mult mai dulci. Şi se pare că şi cumpărătorii sunt de acord cu acest fapt, căci “bananele lui Mozart” sunt la mare căutare în Japonia.

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie