Ipoteza unui fizician german: Atlantida era un continent gigantic, situat în Oceanul Atlantic, dar un meteorit uriaş a distrus-o. Există dovezi?


Filozoful, scriitorul şi istoricul grec Platon a fost cel care a declanşat acum 2.000 de ani „nebunia Atlantidei”. Acest continent mitic, Atlantida, care dispăruse între timp de vreo 10.000-12.000 de ani, era situat de Platon la vest de coloanele lui Hercule, adică de strâmtoarea Gibraltar. Şi, mai spunea Platon, insula era mai mare decât Libia (adică Africa de Nord) şi Asia (e vorba de Asia Mică) împreună. Aşadar, cât de mare putea fi această Atlantidă?

Pornind de la această relatare, unii şi-au imaginat Atlantida ca fiind un continent foarte mare, situat pe locul actualului Ocean Atlantic. În acest fel, s-ar putea explica asemănările dintre civilizaţiile amerindiene (a indienilor din America) si cele egiptene si grecesti. Această ipoteză însă se bazează mai mult pe imaginaţie decât pe date ştiinţifice. Astfel, fizicianul german Otto Muck considera că Atlantida se întindea din Mexic până în Mesopotamia, aceasta putând explica similitudinea dintre piramidele Egiptului şi cele din America precolumbiană.

După spusele savantului, într-o bună zi un meteorit enorm ar fi căzut în mijlocul acestei Atlantide, din care n-au mai rămas decât câteva ruine, între care şi zidurile din Bahamas, găsite în anii ’70 pe fundul oceanului.

Mergând mai departe cu ideile fantastice, unii au imaginat o Atlantidă dotată cu maşini zburătoare şi cu submarine, populata de sclavi jumătate oameni, jumătate animale (aşadar, în acele vremuri se făceau experimente genetice complicate…).

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO