Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Iar s-a descoperit Atlantida! De data asta în sudul Spaniei. Dar Atlantida nu există, fiind doar o ficţiune a lui Platon!

  •  
  •  
  •  
  •  

blankAm pornit de la această ştire care a făcut înconjurul lumii:

„Atlantida ar putea fi localizată într-o zonă din Spania. Regiunea este o mlaştină, care prezintă structuri similare celor descrise de Platon, în scrierile sale din anul 360 î.Hr. Dr. Richard Freund, care conduce Centrul Greenberg pentru studii iudaice de la Universitatea Hartford, a lucrat cu o echipă de oameni de ştiinţă spanioli, americani şi canadieni pentru a examina o mlaştină noroioasă din Spania, care a fost remarcată mai întâi ca o posibilă locaţie pentru Atlantida, de către un om de ştiinţă german folosind fotografii luate prin satelit în 2003 (…) Mlaştina este situată acum la mai mult de 100 de mile de Marea Mediterană. Freund a afirmat că zona ar fi putut fi situată într-un golf deschis, dar a fost colmatată de către un tsunami sau de către un alt dezastru natural. Echipa a constatat prin cartografiere că aşa ceva nu se produce în mod natural. Echipa s-a bazat pe justificarea lui Platon, precum că întregul oraş ar fi putut fi îngropat de un cataclism şi acoperit de noroi.”

Sursa: ziare.com

OK, gata, mi-ajunge cu Atlantida! M-am săturat de ea! Şi să vă explic de ce. Încă de mic am fost fascinat de acest continent mitic, Atlantida şi am citit foarte multe despre el. Până în prezent, arheologii şi alţi oameni de ştiinţă au găsit o mulţime de localizări ale Atlantidei: regiuni din Europa, Africa, America de Sud sau Asia. Oriunde s-au găsit urme ale unor vechi oraşe sau cetăţi, primul nume rostit era Atlantida! Deja totul începea să-mi devină penibil.

Doar pe acest site, am scris o mulţime de articole despre posibilele localizări ale Atlantidei:

– insulele Canare (https://www.lovendal.ro/wp52/bastinasii-din-insulele-canare-urmasii-adevarati-ai-atlantilor/);
– marea Caraibelor (https://www.lovendal.ro/wp52/a-fost-descoperita-in-sfarsit-atlantida/);
– munţii Anzi (https://www.lovendal.ro/wp52/atlantida-s-ar-afla-in-muntii-anzi-din-america/);
– munţii Carpaţi (https://www.lovendal.ro/wp52/atlantida-in-muntii-carpati-si-noe-ucrainean/);
– Marea Britanie (https://www.lovendal.ro/wp52/atlantida-in-apropierea-marii-britanii/);
– oceanul Atlantic (https://www.lovendal.ro/wp52/atlantida-vanata-de-google-ocean/).

Cam multe localizări posibile, nu-i aşa? Dar Atlantida chiar există? Oare oamenii nu-şi fac prea multe iluzii în privinţa aceasta? Pentru că singura referinţă clară privind Atlantida o reprezintă opera filozofului grec Platon. De ce am avea atâta încredere în ceea ce a spus Platon? De fapt, el a adus aminte de Atlantida în doar două (Timaeus şi Critias) din cele şapte dialoguri în care filozoful grec vorbeşte despre filozofia republicii perfecte.

Şi, atenţie! Însuşi Platon face referire la Atlantida ca la o ficţiune. După ce termină povestea Atlantidei, Platon chiar spune: „Oraşul şi cetăţenii despre care am vorbit (Atlantida) sunt o ficţiune; acum să vorbim despre realitate”, avertizându-şi astfel cititorii că tot ce-a spus despre Atlantida nu e decât o alegorie.

În plus, mulţi admiratori ai fenomenului Atlantidei, precum Edgar Cayce, vorbesc despre atlanţi ca fiind o naţiune perfectă, foarte avansată spiritual şi material. Dar Platon însuşi spune despre atlanţi că erau „barbari brutali ce au cucerit lumea, dar ulterior au fost împinşi în insula lor de către pura şi perfecta societate a atenienilor”.

Aşadar, eu zic că a sosit timpul să demascăm mitul Atlantidei…


  •  
  •  
  •  
  •  
Reclame
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu