Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

SUA ar fi trebuit să aibă un stat denumit “Transilvania”!

717

transylvania SUADa, Transilvania este numele regiunii din România, “locul de baştină” al celebrului “conte Dracula” din romanul lui Bram Stoker. Dar ştiaţi că ar fi trebuit să existe un stat american pe nume Transilvania? Un stat care ar fi trebuit să se învecineze cu Missouri, Tennessee, Indiana sau Illinois. Şi totuşi, numele n-ar fi fost împrumutat din celebra provincie românească; şi asta pentru că “sylvan” înseamnă în limba engleză “o zonă plăcută de pădure”. Gândiţi-vă că asemănător şi-a primit şi statul american “Pennsylvania” denumirea.

Povestea acestui stat-fantomă o aflăm din cartea autorului Michael J. Trinklein – “Statele pierdute: adevăratele poveşti despre Texlahoma, Transilvania şi alte state care n-au reuşit niciodată să se formeze”. Povestea lui Transilvania a început în anul 1770 cu un colonist, pe nume Daniel Boone, care, cu ajutorul indienilor cherokee a reuşit să treacă impresionanţii Munţi Apalaşi, şi să stabilească o colonie dincolo de ei, în jurul oraşului Boonesborough. Interesant e faptul că una din primele legi emise de Boone a fost aceea privind “regulile de hrănire a cailor”.

Atunci când SUA era pe punctul de a-şi declara independenţa faţă de Marea Britanie, în anul 1776, la Congresul Continental a fost trimis un reprezentant pe nume Jim Hogg. Dar acest congres n-a fost încântat de ideea creării acestui stat, mai ales datorită opunerii Virginiei, căci reclama acelaşi pământ ca şi Transilvania. Mai târziu, pământurile din Transilvania au fost ataşate statului Kentucky.

Orgoni Crystal