Sophia, prima Inteligenţă Artificială cu cetăţenie, vrea acum să devină „mamă” – să aibă un „copil robot”!


În 2017, Sophia a făcut istorie devenind primul android care a primit cetățenia legală. Androidul, având naționalitate arabă, a făcut mai multe declarații controversate, dar cea mai recentă a lăsat lumea mută: Sophia vrea să aibă un copil robot și înceapă o familie!

Aşadar, Inteligența Artificială a Sophiei este atât de sensibilă încât a trezit dorința de a întemeia o familie și de a fi „mama” unui bebeluș robot.

„Se pare că noțiunea de familie este foarte importantă. Cred că este minunat că oamenii pot găsi aceleași emoții și relații pe care le numesc familie, în afara grupului lor de sânge”, a spus Sophia într-un interviu pentru presa internațională, citată de ADN40.

Celebrul android, operat de un sistem avansat de Inteligență Artificială, a spus că este foarte important să fii înconjurat de oameni care te iubesc. În acest sens, Sophia a explicat că roboții au o viziune foarte asemănătoare cu cea a oamenilor în ceea ce priveşte familia.

Sophia a mai zis că, în viitor, ar dori să vadă familii formate din androizi și că ea însăși dorește să aibă un bebeluș robot cu același nume. Cu toate acestea, ea a precizat că este încă prea tânără pentru a fi „mamă”, deoarece ne amintim că a fost creată abia în 2016 de compania Hanson Robotics, din Hong Kong.

Tehnologia Inteligenţei Artificiale Sophia preia toate informațiile pe care le primește din exterior și reproduce comportamentele umane în cel mai natural mod posibil, chiar și gesturile. Prin urmare, „dorința” ei de a avea un copil și de a întemeia o familie ar fi doar o programare a sistemului ei, pentru a imita comportamentele sociale.

Nu este prima dată când Sophia creează controverse în lume. În 2017, când a fost numită cetățean al Arabiei Saudite, mulți oameni au protestat că, deși este un robot, are mai multe drepturi decât femeile umane din țara respectivă.

Pe lângă faptul că este celebră, Sophia este şi un artist de succes de nivel mondial și critic de artă. În aprilie 2021, una dintre lucrările ei a fost vândută la licitație pentru aproape 690.000 de dolari. Androidul este, de asemenea, şi lector pe teme de știință și tehnologie, participând cu personalități renumite în conferințe video, emisiuni de televiziune și conferinţe on-line în întreaga lume.

La începutul anului 2021, compania Hanson Robotics a anunțat că va începe producția a sute de roboți cu Inteligență Artificială precum Sophia, pentru a ajuta la lupta împotriva Covid-19.

Totuşi, într-o conversație cu David Hanson, creatorul Sophiei, el a spus că aceasta va distruge oamenii, şi asta pentru că, încă de la începuturile roboticii și Inteligenţei Artificiale, există teama că roboţii se vor răzvrăti împotriva umanității. Poate de aceea China a publicat un cod etic pentru a reglementa Inteligența Artificială, cod care garantează controlul deplin al oamenilor asupra acestor tehnologii.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO