Îngrijorător: au apărut roboţi-câini, dotaţi cu arme de foc! Sunt total autonomi asemenea roboţi? Pe cine vânează ei?


O firmă de robotică cu o istorie în construirea de roboți asemănători câinilor, a produs acum un robot-câine care are o armă mare pe spatele lui. Riscurile de a acorda autonomie așa-numitelor „mașini ucigașe” au fost evidențiate din nou de-a lungul anilor în filme precum „Terminator” și „Matrix”, ceea ce a dus la apariţia de îngrijorări cu privire la ceea ce s-ar putea întâmpla dacă firmele ar începe efectiv să dezvolte sisteme de arme autonome în lumea reală.

În timp ce un astfel de viitor este încă nu foarte apropiat, dezvăluirea recentă a unei noi platforme robotice sofisticate echipate cu o armă, i-a pus pe mulți în gardă. Dezvoltat de Ghost Robotics of Philadelphia, noul robot – care are patru picioare – este cea mai recentă versiune a seriei sale de roboți „Vision”, care sunt în prezent testate ca unități de securitate perimetrală de către Forțele Aeriene ale Statelor Unite.

Noua variantă de armă a fost dezvăluită recent la reuniunea anuală a Asociației Armatei Statelor Unite de la Washington DC, atrăgând imediat atenția. Capabil să traverseze chiar și cel mai accidentat teren fără nicio intervenție umană, dispozitivul robotic este echipat cu o pușcă cu lunetă de 6,5 mm, precum și cu camere de zi și de noapte. Câinele-robot are o rază de acțiune efectivă de aproximativ 1.200 de metri.

Dornic să înlăture îngrijorările, preşedintele companiei Ghost Robotics, Jiren Parikh, a spus că pușca cu lunetă de pe spate nu este autonomă și necesită un operator uman pentru a trage. Chiar și așa, nu este greu de imaginat unde ar putea duce un astfel de robot peste câțiva ani.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): newscientist.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO