O nouă funcţie Windows, bazată pe Inteligenţa Artificială, va înregistra tot ceea ce faceţi pe calculator. Vi se pare în regulă!?


La un eveniment tehnologic recent, Microsoft a dezvăluit o nouă funcție bazată pe Inteligența Artificială numită „Recall” pentru propriile computere Copilot+ , funcţie care va permite utilizatorilor Windows 11 să caute și să recupereze activitățile lor anterioare de pe computerul lor. Recall va înregistra tot ceea ce fac utilizatorii pe computerul lor, inclusiv activitățile din aplicații, comunicările în cadrul întâlnirilor live și site-urile web vizitate. În ciuda criptării și stocării locale, noua caracteristică ridică probleme de confidențialitate pentru anumiți utilizatori Windows.

Pe site-ul Microsoft, corporaţia ne spune că „Recall folosește capabilitățile avansate de procesare Copilot+ PC pentru a face imagini cu ecranul activ la fiecare câteva secunde. Instantaneele sunt criptate și salvate pe hard disk-ul computerului dumneavoastră. Puteți utiliza Recall pentru a localiza conținutul pe care l-ați vizualizat pe computer folosind căutarea sau pe o bară de cronologie care vă permite să defilați instantaneu”.

La prima vedere, funcția Recall pare că ar putea crea terenul pentru potențiale încălcări grave ale confidențialității utilizatorilor. În ciuda asigurărilor de la Microsoft, această impresie persistă. De exemplu, cineva cu acces la contul dvs. Windows ar putea folosi Recall pentru a vedea tot ce ați făcut recent pe computerul dvs. Dacă sunteţi oameni de afaceri sau întreprinzători, un hacker plătit de concurenţă ar putea afla toate secretele dvs. comerciale.

În ciuda preocupărilor legate de confidențialitate, Microsoft spune că Recall va rămâne stocat local pe calculatorul dvs., fiind criptat într-un mod care este legat de contul unui anumit utilizator. „Capturile de ecran Recall sunt legate doar de un anumit profil de utilizator și Recall nu le partajează altor utilizatori, nu le pune la dispoziție pentru vizualizare de către Microsoft sau nu le folosește pentru direcționarea reclamelor. Capturile de ecran sunt disponibile numai pentru persoana al cărui profil a fost folosit pentru a se conecta la dispozitiv”, spune Microsoft.

Utilizatorii pot întrerupe, opri sau șterge conținutul capturat și pot exclude anumite aplicații sau site-uri web. Cu toate acestea, Recall nu va ascunde în mod activ informațiile sensibile, cum ar fi parolele și numerele de cont financiar, care apar pe ecran.

Pentru a utiliza Recall, utilizatorii vor trebui să achiziționeze unul dintre noile PC-uri Copilot+, alimentate de cipurile Qualcomm Snapdragon X Elite, care includ unitatea de procesare neuronală (NPU) necesară.

Reacţia majorităţii utilizatorilor de pe forumuri faţă de această nouă funcţie Windows este una vehementă. Redau câteva din opiniile oamenilor de pe Internet, aşa cum le-am citit:

* Hai să-i spionăm legal pe toată lumea şi să-i spunem „funcţie a Inteligenţei Artificiale”;

* Ce cale mai bună de a-i ajuta pe hackeri decât aceea de a crea un „keylogger” legal (n.a. „Keylogger„-ul este un program sau un dispozitiv fizic cu ajutorul căruia se pot vizualiza toate caracterele care sunt introduse de către un dispozitiv);

* De ce e nevoie de Inteligenţa Artificială pentru a înregistra constant ecranul calculatorului? Poate că Inteligenţa Artificială e parte din „Big Brother” pentru a decide exact ce informaţii să le trimită către Microsoft, astfel încât serverele lor să nu fie „inundate” de informaţii inutile;

* E timpul ca toată lumea să treacă pe Linux şi Ubuntu.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock