Lentila de contact inteligentă – o invenţie SF, ca în filmele cu James Bond – va pune capăt erei smartphone-urilor?


Compania Mojo Vision, un start-up tehnologic, a dezvăluit un prototip a ceea ce pretinde a fi prima lentilă de contact cu adevărat „inteligentă” din lume. Această lentilă (smart-lentilă să-i spunem), este în esență un ecran miniaturizat, care poate fi purtat în ochi. Compania spune că dispozitivul ar putea oferi indicații, informaţii sau chiar cu ajutorul lui am putea vedea pe întuneric. Este un adevărat mini-calculator!

Dar, lucrul cel mai interesant este acela că nimeni nu va şti că aveţi în ochi o asemenea smart-lentilă. De ce? Pentru că acest dispozitiv tehnologic a fost conceput astfel încât oamenii să nu îl poată vedea și, în conformitate cu vicepreședintele de marketing al lui Mojo Vision, Steve Sinclair, interacțiunile lentilei sunt extrem de subtile, ea mişcându-se doar odată cu mișcările ochilor.

Este inutil să mai spunem că acest tip de tehnologie are o mulțime de utilizări, posibilitățile sale fiind nesfârșite. Cu toate acestea, sunt multe lucruri de făcut înainte ca ea să fie lansată pe piaţă.

Pe lângă faptul că este invizibilă, lentila de contact inteligentă va fi, de asemenea, discretă. Lentila va furniza doar informaţiile pe care utilizatorul şi le doreşte. Acest lucru este deosebit de important, deoarece ecranul va fi încă vizibil atunci când ochii sunt închişi.

Tehnologia din spatele smart-lentilei este una extrem de interesantă. Chiar în centrul lentilei inteligente se află un ecran microLED în miniatură, care are o densitate de pixeli de 14.000 pixeli pe inch (ppi), ceea ce constituie un record mondial în această privinţă. Pentru o comparație rapidă, ecranul noului smartphone iPhone 11 are o densitate de doar 323 ppi.

Deși poate părea ceva extras dintr-un film James Bond, această lentilă de contact este cât se poate de reală.

P.S. Eu totuşi sunt circumspect. De-a lungul timpului, au existat o mulţime de invenţii futuriste, spectaculoase, dar care nu s-au mai materializat pe piaţă niciodată. Ce s-a întâmplat cu ele? Nu au fost fiabile de prima dată sau au fost „acaparate” şi ascunse de autorităţi?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock