Cercetătorii au inventat „cuburi de gheață” care nu se topesc, sunt antimicrobiene și previn contaminarea


Cercetătorii de la Universitatea din Davis California (SUA), au dezvoltat un nou tip de „cub de gheaţă”, care ar putea revoluționa modul în care alimentele sunt păstrate la rece și livrate proaspete. Aceste „cuburi de gheață” nu se topesc, sunt antimicrobiene și previn contaminarea.

„Când gheața se topește, nu este reutilizabilă”, a spus Gang Sun, profesor la Departamentul de Inginerie Biologică și Agricolă. „Ne-am gândit că putem face așa-numita gheață solidă care să servească drept mediu de răcire și să fie reutilizabilă.”

Cuburile de răcire conțin mai mult de 90% apă și alte componente pentru a reține și a stabiliza structura. Sunt moi la atingere ca un desert cu gelatină şi îşi schimbă culoarea în funcţie de temperatură. Aceste cuburi reutilizabile pot fi proiectate sau tăiate la orice formă și dimensiune necesară.

Testele timpurii au arătat că acest cuburi pot rezista până la 10 kg fără a-și pierde forma. Cuburile de gheață de tip „jeleu” oferă o alternativă la gheața tradițională și ar putea reduce consumul de apă și impactul asupra mediului înconjurător. Ele oferă, de asemenea, temperaturi stabile pentru a reduce deteriorarea alimentelor și ar putea fi ideale în industria alimentară.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock