Un inventator român propune un dispozitiv de captare a energiei electrice din fulgere! Plus alte două invenţii uluitoare – aracul energetic şi undo-captatorul agricol!


Un inventator român propunea în urmă cu 30 de ani câteva invenţii cu ajutorul cărora se putea produce energie electrică din fulgere, dar şi din alte surse. Ţinând cont că în ultima perioadă a crescut frecvenţa furtunilor cu fulgere în ţara naostră, poate că aceste invenţii ar trebui regândite.

Antenă energo-captatoare. S-ar putea obţine energie electrică prin domesticirea uriaşei energii produse de descărcările electrice naturale, care, în unele zone, sunt deosebit de frecvente. A nu se uita că potenţialul mediu al unui fulger este de circa 90 de milioane de volţi. Această uriaşă revărsare de energie ar putea fi valorificată prin intermediul unor antene speciale, fixe sau mobile, amplasate pe nacela unor baloane meteorologice. Acestea ar capta fulgerul şi l-ar conduce spre un dispozitiv energetic; şi, de acolo, într-un câmp de condensatori de forţă care ar stoca şi ar distribui apoi energia laboratoarelor de fizică nucleară, instalaţiilor de desalinizare a apei etc.

Aracul energetic. Agricultorii pot folosi un arac care, utilizând energia vântului, pune în mişcare o turbină fizico-chimică, capabilă de a produce efecte biostimulatoare asupra plantei ce beneficiază de serviciile respectivului arac. El ar avea următoarele virtuţi: ajută planta să se dezvolte pe verticală, îi distribuie apă sau îngrăşăminte lichide, captează energia termică din mediul ambiant (în special de la soare), cedând-o în beneficiul plantei. Aracul mai dispune şi de un cartuş ceramic, deo-electric, capabil de a difuza în mediul ambiant un miros ce îndepărtează dăunătorii.

Undo-captator agricol. De data aceasta este vorba de un dispozitiv electronic care poate stimula dezvoltarea culturilor din pepiniere. Undo-captatorul agricol dispune de o antenă parabolică, direcţională, un amplificator de câmp şi frecvenţă cu un etaj de filtraj reglabil. Modul de utilizare este următorul: prototipul este prevăzut cu o bornă pentru multiplicatorul distributiv de la care pleacă 30 fişe de distribuţie a undelor radio transmise din cosmos. Acestea, amplificate, filtrate şi aduse la o anumită bio-frecvenţă sunt difuzate în apă şi sol, adică la rădăcina pomilor sau în vasul în care au fost cultivate alge sau alte plante subacvatice.

Foto: pixabay.com (Commons Creative – free)
ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO