În lume sunt lansaţi 20.000 de sateliţi pentru a oferi doar Internet!? Sau se urmăreşte şi altceva?


Anul trecut (2020), multă lume a aflat de sateliţii Starlink, lansaţi de miliardarul Elon Musk. Oficial, pentru a oferi Internet de mare viteză prin satelit în toată lumea (sau există un motiv mai ascuns?)

Ideea e că Starlink nu e singura constelaţie de sateliţi pentru a oferi Internet pe Terra. Mai există şi altele, din care pot aminti:

OneWeb – proiect din 2014, la care participă Marea Britanie, India şi compania de telecomunicații prin satelit Eutelsat. Vor fi în total 648 de sateliţi aflaţi la 1200 de km de Pământ, dar, până în prezent n-au fost lansaţi decât 182.

Kuiper – proiect din 2019 al corporaţiei Amazon. Se doreşte lansarea a 3236 de sateliţi până în 2029, situaţi la 600 de km faţă de Terra.

Sfera – este un proiect rusesc de Internet prin satelit, ce se va concentra în special  în jurul Cercului Arctic. O constelație de 600 de sateliți ar trebui să fie desfășurată treptat la o altitudine de 870 km, până în 2024.

Guowang – nici chinezii nu se lasă şi vor să-şi construiască propria reţea de Internet prin satelit. Ei vor să lanseze numai puţin de 12.922 de sateliți, care vor fi desfășurați la 500 km și 1.145 km distanță de Pământ.

Cam mulţi sateliţi (circa 20.000 până în prezent), care se bat să ofere Internet. Acesta să fie scopul sau se doreşte şi altceva? Ca, de exemplu, o monitorizare a tuturor oamenilor de pe Terra cu ajutorul unor microcipuri ce ar putea fi implantate în viitorul apropiat?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock