Chinezii îşi arată muşchii în public de Anul Nou: o realitate augmentată incredibilă! Ce mesaj vor să ne transmită?

  •  
  •  
  •  
  •  

Un joc SF de lumini, însoţit de o realitate augmentată incredibilă, parcă provenită dintr-un viitor îndepărtat, a fost înfăţişată în noaptea de Anul Nou (2021/2022) în oraşul chinezesc Qingdao. Acest spectacol se vrea a fi o avanpremieră pentru Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing (4 – 20 februarie 2022), care se pare că vor fi boicotate de state ca Australia, Belgia, Canada, Lituania, Marea Britanie și SUA, pentru încălcarea drepturilor omului de către regimul chinez.

Dar, revenind la realitatea augmentată prezentată la Qingdao, vă invit s-o urmăriţi într-un mic filmuleţ YouTube AICI. Din el, am extras mai multe fotografii care sunt ataşate la finalul acestui articol. Filmuleţul YouTube, postat de „CCTV Vodeo News Agency” ne spune următoarele: „Un spectacol de lumini şi artificii a fost organizat în oraşul Qingdao, Provincia chineză Shandong, pentru a spune bun venit noului an. Spectacolul a adoptat tehnologia realităţii augmentate, pentru a crea efecte speciale, luminând Turnul TV din Qingdao. Efectele vizuale ale elementelor chineze, ca Jocurile Olimpice de Iarnă, laboratorul spaţial experimental Tiangong-1, precum şi un dragon au fost produse în timpul spectacolului, totul devenind viral pe reţelele sociale”.

Realitatea augmentată reprezintă o experiență interactivă bazată pe combinarea lumii reale cu elemente din lumea virtuală, astfel creând o lume reală augmentată de către informația generată virtual, bazată pe o dimensiune senzorială umană ce poate să fie fundamentată de senzorii vizuali, auditivi, olfactivi și/sau somatosenzoriali. Realitate augmentată este un live, un direct sau indirect, de vedere fizică, în lumea reală de mediu, ale cărei elemente sunt completate de către calculator, generate de intrări senzoriale, cum ar fi de sunet, video, grafice sau date GPS.

Dacă vă uitaţi la videoclipul cu realitatea augmentată de la Qingdao, se observă nave spaţiale, dragoni, şerpi – elemente simbolistice puternice. Ce vrea să ni se transmită? Sunt sigur că în viitor aceste spectacole cu realitate augmentată vor fi din ce în ce mai dese. Vor îndrăzni într-o bună zi să prezinte „cea de-a doua venire a lui Iisus pe Pământ”? Sau venirea unor nave extraterestre, înşelându-ne astfel simţurile? N-ar fi exclus…

blank

blank

blank

blank

Sursa: videoclipul YouTube „Qingdao Stages Light, Fireworks Show to Welcome New Year”

 


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu