Noi microcipuri din grafen pot fi de până la 100 de ori mai mici decât microcipurile tradiţionale! Telefoanele şi computerele noastre vor fi astfel de 1.000 de ori mai rapide în viitorul apropiat


Cele mai mici microcipuri de până acum pot fi realizate din grafen și din alte materiale 2D, folosind o formă de „nano-origami”, au descoperit fizicienii de la Universitatea din Sussex. Este pentru prima dată când cercetătorii fac acest lucru, conform revistei „ACS Nano”.

Prin crearea unor îndoituri în structura grafenului, cercetătorii de la Universitatea din Sussex au făcut ca nanomaterialul să se comporte ca un tranzistor și au arătat că atunci când o bandă de grafen este realizată în acest fel, se poate comporta ca un microcip, care este în jur de 100 de ori mai mic decât microcipurile convenționale.

Folosirea acestor nanomateriale va face ca microcipurile de computer să fie mai mici și mai rapide. Este absolut esențial să se întâmple acest lucru, deoarece producătorii de computere se află acum la limita a ceea ce pot face cu tehnologia tradițională a semiconductoarelor. În cele din urmă, acest lucru va face computerele și telefoanele noastre să fie de mii de ori mai rapide în viitor.

Acest tip de tehnologie – „straintronics” – folosește nanomateriale, spre deosebire de electronica, permiţând spațiu pentru mai multe cipuri în interiorul oricărui dispozitiv.

Această tehnologie este mai ecologică și mai durabilă. Deoarece nu trebuie adăugate materiale suplimentare, și deoarece acest proces funcționează mai degrabă la temperatura camerei decât la temperaturi ridicate, se utilizează mai puțină energie în procesul producţiei.

Grafenul este varianta bidimensională a grafitului; este format dintr-un aranjament bidimensional de atomi de carbon dispuși într-o rețea hexagonală. Grafenul este cel mai bun conductor de electricitate și căldură cunoscut, fiind descoperit în 2004.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): scitechdaily.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO