Roboţii umanoizi ai lui Elon Musk – „Tesla Bot” – umblă şi învaţă despre lumea reală


Miliardarul Elon Musk a prezentat noi imagini ale robotului său Tesla (Tesla Bot) care poate să meargă fără probleme, dar poate face și alte lucruri, cum ar fi să ridice obiecte și să le recunoască. Noul videoclip a fost prezentat de Elon Musk în timpul evenimentului Adunării acționarilor Tesla.

Tesla Bot este proiectat ca un robot umanoid. La început, Tesla Bot abia putea să meargă înainte, darămite să efectueze vreo muncă manuală. Acum însă, a fost prezentată o versiune care se mișcă independent, chiar dacă puțin încet.

Videoclipul de la finalul articolului evidențiază unele actualizări specifice ale proiectului Tesla Bot, inclusiv controlul cuplului motor, descoperirea și memorarea mediului, antrenamentul Inteligenţei Artificiale din mișcările urmărite de oameni și manipularea obiectelor. Un Tesla Bot a fost arătat ridicând obiecte dintr-un container și punându-le într-un al doilea container, ceea ce a fost demonstrat, de asemenea, ca exemplu de copiere a robotului care a învăţat dintr-o demonstrație umană.

Acum, se pare că Tesla Bot este pe cale să devină un produs de succes. Compania Tesla va începe probabil producția pe Tesla Bot după ce va livra primele sale Cybertrucks mult așteptate.

Într-un articol din 31 decembrie 2021 – Miliardarul Elon Musk vrea să construiască „roboţi Tesla” care să aibă personalităţi umane: datorită Inteligenţei Artificiale sau a „spiritelor malefice”? – vorbeam despre miliardarul Elon Musk care avea planuri mari pentru roboții săi umanoizi (Tesla Bot), ce ar putea avea chiar personalități unice: „Ar putea dezvolta o personalitate unică. Nu trebuie ca toți roboții să fie la fel. Această personalitate se va putea potrivi cu proprietarul robotului”.


Lasă un comentariu